10-es sorozatú slider (Torch-utód) a láthatáron?

BlackBerry Slider Patent

Izgalmas híreket kaptunk a minap a BB10 termékpaletta potenciális bővüléséről.
A 10-es szériában eddig egy teljes érintős és két full qwertys candybar kialakítású készülékkel álltak elő (Utóbbiak közül az egyik a napokban debütáló Q10, amelyet joggal nevezhetünk 9900 Bold-utódnak, a másik pedig a low-budget kategóriás R-sorozatú készülék, melyről nemrég cikkeztünk.)

Slider (tehát csúszkás) kialakítású qwertys készülék azonban nem látott napvilágot még tervszinten sem – egészen mostanáig!
Pletykákat már hallottunk korábban is, de most egy igazán meggyőző dokumentum került elő az Engadget jóvoltából, akik kiszúrtak egy USPTO (az USA szabadalmi hivatala) dokumentumot, amelyben a BlackBerry szabadalmi bejegyzésre bocsáttatott egy álló csúszkás kialakítású, teljes fizikai qwerty billentyűzetes mobiltelefon tervet, 2011. decemberi keltezéssel. E modell nagyjából úgy néz ki, mint egy slideres Z10.

Mostantól csak spekulálni tudunk, hogy lesz-e ebből valami, de abban biztosak lehetünk, hogy ha igen, annak nagyon sokan örülni fognak. (E sorok írója maga is nagy kedvelője és lelkes használója volt a Torch készülékeknek, remélhetőleg bővül a paletta ez irányba is.)

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F