2 milliárd készülék veszélyben egy biztonsági rés miatt

ar-phone-hacking

Az Accuvant Labs két kutatója és konzultánsa olyan biztonsági rést fedezett fel a közelmúltban, amely bolygószerte több mint kétmilliárd mobilkészüléket érint, ill. érinthet. Beleértve olyan telefonokat is, mint a HTC One M7 és a Blackberry Z10.

Az inkriminált sérülékenység -amelyet hivatalosan a jövő héten tartandó  Black Hat biztonsági konferencián fognak bemutatni egy szabad forráskódú eszközkezelő szoftver segítségével- egy olyan funkció, amelyet sok gyártó, szolgáltató használ OTA frissítésekhez, távoli biztonsági törlésekhez és egyebekre.

A közelmúltban más összefüggésben is napvilágra került biztonsági kérdések (amelyeket a BlackBerry már korábban is összefoglalt és jelzett) minden bizonnyal újra fellángolnak majd, hacsak ez a probléma sürgősen meg nem oldódik.

A felhasználók napjainkban majdhogynem beletörődtek és szinte számítanak rá, hogy az Android készülékek nem biztonságosak. A BlackBerryt azonban szinte borítékolhatóan keresztre feszítené a média ugyanezért, sőt, még a legkisebb lehetséges gyenge pont miatt is.

*** ELLENTMONDÁS: Mivel semmi további specifikus információt nem tettek közzé a felfedezők, jelenleg nem ismert, hogy melyik Z10 OS és / vagy szolgáltatói verzió érintett (vagy esetleg volt érintett) az ügyben. Mivel ugyanakkor pontos, konkrét iOS verziókat és szolgáltatói  részleteket tettek közzé az Apple készülékek esetében, a közleményt pillanatnyilag helyesebb általános figyelmeztetésként értelmezni a Z10-zel kapcsolatban. A további fejleményekről értesítjük a BlackBerry-közösséget.

A teljes cikk itt olvasható eredetiben: Wired.com.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F