A BBM béta újdonságai: időzített és visszavonható üzenetek

600x273xbbm-subs-600x273.jpg.pagespeed.ic.QjKvQFSCIrfGnaXuCd6e

A bétateszterként feliratkozottak már értesülhettek róla, hogy izgalmas újdonságokkal jött ki a legutóbbi BBM béta.

Az összes új funkcióról nem nyilatkoznak túl bőbeszédűen, de megemlítenek két, nagyon érdekes lehetőséget: az időzíthető és a visszavonható üzeneteket.

A fenti opciók mindegyike feliratkozás-alapú, tehát fizetős, a bétateszterek számára már meg is jelenik a feliratkozás lehetősége a BBM shopban.

Akik nem szeretnének előfizetni a szolgáltatásra, azok maximum 3 üzenetet hívhatnak vissza, és legfeljebb 3 db időzített üzenetet küldhetnek el.

Az új opciók mindenképpen izgalmasak, tekintve, hogy a konkurrens instant üzenőprogramok nem, ill. csak részben hasonló funkciót biztosítanak. Itt a Skypera célzunk, ahol visszavonni nem, de törölni vagy szerkeszteni (!) tudjuk legutolsó üzenetünket, ami szintén hasznos (és ott ingyenes) funkció, ami most már a mobil -Android- kliensen is elérhető, tehát lényegében ezáltal BlackBerryre is. Időzített üzenet küldésére azonban sem a Skype, sem más programok (Pl. Viber, Line) sem alkalmasak, sem ingyért, sem fizetősen. (Bár azt nem tartjuk kizártnak, hogy a netet túrva találni lehetne olyan PC-re telepíthető külső alkalmazást, ami ezt lehetővé teszi…)

A funkció tehát egyértelműen páratlan, ígéretes, és komoly érdeklődésre tarthat számot, bár erről kicsit korai így nyilatkozni, lévén az előfizetés díja ez idő szerint nem ismeretes.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F