A BlackBerry a Samsunggal karöltve építheti meg Androidos készülékét

gsmarena_001

Ha nem is minden napra, de minden hétre biztosan jut egy pletyka a BlackBerryről, főként akvizíció vagy mindenféle partnerség témájában, de a felkapott témának számít a készülékek gyártásával való leállás, vagy a más platformokra való átállás is.

A BlackBerrynek mindezek ellenére szemlátomást nincs hangulata hozá, hogy felvásároltassa magát. Helyette úgy fest, partnerségre léphet a Samsunggal, legalábbis egy integrált BlackBerry-szolgáltatásokat nyújtó Android operációs rendszerű készülék fejlesztése erejéig.

E hír összhangban áll a korábbi szóbeszéddel, miszerint a BlackBerry megfontolja, hogy beszáll a jól prosperáló Android piacra.

Amennyiben ez igaz, nem az első eset, hogy a Samsung és a BlackBerry egymásra talál. A két cég közel került egymáshoz az Androidos BlackBerry Messenger indulásakor is, s most legutóbb a Galaxy okostelefonok biztonsági megoldása kapcsán szintén (amely egyaránt alapul a Samsung KNOX technológiáján, és a BlackBerry BES12-je többplatformos EMM-megoldásán).

Mindazonáltal a partnerség hírét -annak hivatalos megerősítéséig- nem árt némi fenntartással kezelni. A pletyka forrása egyébként egyenesen Eldar Murtazin, aki valaha nagy név volt, főként Nokia kiszivárogtatás-témában, de az utóbbi időkben volt pár tévedése. No persze kinek nincs…

Forrás: Eldar Murtazin

Via: Gsmarena

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F