A BlackBerry és a Ford telefonos alkalmazásokat integrál autós rendszerekbe

QNX-Maserati-logo-side-hero

A Ford és a QNX (a BlackBerry leányvállalata) legújabb együttműködésétől a felek azt remélik, ipari szabványt fog teremteni az okostelefonokra írt applikációk autókba történő integrációja terén.

A Ford az együttműködés keretében portolta nyílt forráskódú SDL (SmartDeviceLink) technológiáját QNX platformra, amely lehetővé teszi a sofőr számára hogy hangparancsok vagy a kormánykeréken található kontroll-nyomógombok illetve az autón belül egyéb vezérlőberendezések segítségével irányítsanak okostelefon-alkalmazásokat.

Így az autóvezető a hangjával vagy gombok segítségével vezérelheti a zenelelejátszót, a navigációt, vagy egyéb okostelefonos alkalmazásokat, sőt akár megoszthatja helyzetét másokkal. Mindezenközben az úton tarthatja a szemét és nem szükséges a kezét elvennie a kormánykerékről.

A QNX és a Ford egyaránt azt remélik, hogy kezdeményezésük felgyorsítja majd egy szabvány kialakulását e téren, ami aztán egyszerűsíteni fogja az alkalmazások integrációját az úton levők nagyobb biztonsága érdekében.

Teljes cikk és sajtóközlemény itt.

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F