A BlackBerry jelen van a kortárs dalszövegekben is

Ill Bill
Számos előadóművész használ BlackBerryt világszerte: színészek, zenészek, énekesek. Van, aki csak használja, néha láthatjuk, hogy megvillantja készülékét, de van, aki kifejezetten büszke rá, mint pl. Tim ‘Télapu’ Allen, s nyilvánosan bevallja, bemutatja.

Aztán van az a kategória is, aki aktívan és célirányosan sertepertél a cég környékén, mint Justin Bieber, aki egy időben a BlackBerry nagykövete, reklámembere szeretett volna lenni.

És van, akiből az is lesz, mint ahogy az lett Alicia Keys, őt viszont a BlackBerry ejtette egy ideje.

Az igazán hiteles azonban mindig az, amikor úgymond burkolt érdek és anyagi megfontolás, megbízás nélkül, spontán nyilvánul meg egy-egy közismert figura a témában.

A dalszövegek világa úgy általában nem annyira és nem feltétlenül alkalmas egy tetszőleges mobiltelefont “megénekelni”, főleg úgy, hogy az ne tűnjön erőltetettnek, azonban ez alól is van kivétel. Mivel a rap/hip-hop dalszövegek általában két lábbal a földön járó személyek valós szituációit, konkrét történéseit beszélik el, itt nagyobb az esély rá, hogy utalást találhatunk az autómárkák, fukszok, nagy lóvé és a menő csajok mellett az ilyen-olyan mobiltelefonokra is.

lyrics

Nem is kellett sokáig keresgélnem, s máris jött a találat a sokak által (általam is) kedvelt Ill Bill és a Jedi Mind Tricks formáció egyik dalából. A JMT-t olyan nevek fémjelzik, mint Vinnie Paz vagy Jus Allah.

Az alábbi dalban Jus Allah az általa előadott versszakban egyből azzal indít, hogy a BlackBerryjén szokott dalszöveget írni. Dícséretes szokás. :)
Jó szórakozást!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F