A BlackBerry kiterjeszti a biztonságot a dolgok internetjére

iot

A BlackBerry égen s földön mindent biztonságosabbá szeretne tenni, s a cég legújabb erőfeszítései egy speciális, de a nem túl távoli jövőben mégis szinte mindet felölelő területre fókuszálnak: a dolgok internetjére (IoT)

A nemrég lezajlott éves biztonsági nagygyűlésen (amelyet felvételről is megnézhetnek azok, akik esetleg lemaradtak róla) a cég csak marginálisan érintette a hardverek kérdéskörét, ellenben -a konferenciához méltó- alapossággal belement a biztonság témájába. Helyben, a színpadon demonstrálták például, hogy milyen egyszerű valaki számára meghekkelni egy kórházi infúziós pumpát (azt most ne firtassuk, hogy aki ilyet csinál, az mennyire beteg maga is). Mindenesetre a BlackBerry aktívan keresi a módját, hogy az ilyen eszközöket is jóval biztonságosabbá tegye.

Az információtechnológiai vezetők mostanra nemcsak mobil készülékekkel, de pl. szenzorokkal és vállalkozásuk egyéb olyan eszközeivel kapcsolatban is felkeresik a BlackBerryt, amelyek az internetre csatlakoznak. – nyilatkozta Jeff Holleran, a BlackBerry céges stratégiáért felelős alelnöke. A cég most például azzal foglalkozik, hogyan kapcsoljon tűzjelző berendezéseket és más eszközöket a céges hálózatokra a BlackBerry biztonsági platformján keresztül.”

A hangsúly eltolódása a hardverekről a szoftverek irányába egyre inkább világossá válik. A BlackBerry az élre pozicionálja magát ott, ahol tudja: azon a területen, ami egyébként rendkívül fontos kivétel nélkül mindenki számára. S a cég e téren valóban megkérdőjelezhetetlenül erős.

Forrás: WSJ

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F