A BlackBerry leállíttatta a Typo billentyűzetek forgalmazását

Typo Keyboard

Mint talán emlékszik a T. Olvasó, a BlackBerry a közelmúltban megnyert egy fordulót a Typo elleni perben. Nos, valószínűleg ennek következtében a bukásgyanús Ryan Seacrest és cége piszkos játékba kezdett, amire viszont John Chen gyorsan reagált.

Mivel Seacrest látta, hogy vesztésre áll az ügye, nagyjából mindent egy lapra tett fel, és nagyszabású eladási kampányba kezdett, amíg még lehetett, erre viszont a BlackBerry válasza az lett, hogy a Typo eladásának azonnali leállítását kérvényezte a bíróságon.

A Typo mindent bevetett, még az egynapos határidejű ingyen postázást is, hogy annyi profitot szedjen még ki a vesztes ügyből, amennyi csak lehet.

Korábban a Typo azzal is érvelt (az eladások letiltása ellen), hogy mivel csakis weboldalán keresztül értékesíti az inkriminált billentyűzeteket, olyan kis piaci szegmenst fed le, amely “egyáltalán nem veszélyezteti a BlackBerry piaci pozícióját”, ezért “szükségtelen leállíttatni az értékesítést”.  Azonban hamar kiderült, hogy ez sem igaz, és a billentyűzet-tokokat több más csatornán keresztül is értékesítik.

A letiltást követően (amely elvileg múlt péntek óta esedékes) ha megnézzük, látható, hogy a webshop mára már valóban nem üzemel.

Azonban maga a letiltás az elmebaj új szintjét hozta el a neten, (ami valamelyest várható volt, hiszen a tiltott gyümölcs mindig édesebb), de amit az ember a nagy online aukciós oldalakon nézelődve tapasztal, az minden képzeletet felülmúl.

Ez az -elgondolásnak nem rossz (és kinézetre nyilvánvalóan vonzó), ám a tesztek szerint  a gyakorlatban kifejezetten gyengére sikerült (mondjuk ki: szar) – billentyűzet-tok a hivatalos letiltás óta teljesen beteg árakon bukkan fel pl. ebayen: a legolcsóbb kereskedőtől is min. kb. 28 ezer forintnyi összeg + postaköltségért rendelhetünk, de van olyan is, aki 55 ezer, más meg 67 ezer Ft-ot kér érte, de a csúcs valószínűleg ez a kretén, a maga 212.000 Ft-os árával.

Nos, mivel már 67 ezerért is egészen kiváló állapotú BlackBerry Q10-et kaphatunk, innentől nincs igazán miről beszélni…

Akinek a Typo kell, hát, lelke rajta, tényleg elmondhatja, hogy egy vagyonért jutott egy kb. használhatatlan, de legalább betiltott ritkasághoz, ami már majdnem BlackBerry, gratulálunk! 😀

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F