A BlackBerry Leap tervezésének kulisszatitkai

Minden BlackBerry készülék tervezésének megvan a maga története. Nem kivétel ez alól a BlackBerry Leap sem. Az Inside BlackBerry Blog Donny Halliwell segítségével a minap lerántotta a leplet jó pár kulisszatitokról, midőn a két vezető designerrel (Brian Pascke és Younghwan Kim) leülve kellemes interjút kerekített arról, hogy a legújabb teljes érintős készülék terveit mi, hogyan inspirálta.

Amikor leültem a BlackBerry Leap tervezőivel, szerettem volna megtudni, vajon ésszerűséggel párosuló szépségét befolyásolták-e az építészet modern iskolái. A vizuálisan könnyed elemek, a szerkezeti keretekkel támogatott tükröződő felületek egységesítik a formát. A minimalista keret éltől-élig tartó kijelzőt és vékony profilt tesz lehetővé. A jellegzetes, funkcionálisan perforált textúrájú fekete ház lágy tapintást, határozott fogást és komfortérzetet biztosít. Minden egyes apró részlet célja, hogy a lehető legproduktívabb felhasználói élményt nyújtsa, megszakítás nélkül.

A BlackBerry számos rangos design-díjat nyert az évek során olyan szervezetektől, mint a Red Dot, GOOD DESIGN. A BlackBerry Leap ugyanazon alapelvek szem előtt tartásával lett tervezve, mint amelyek által a fent említett korábbi dicső győztesek díjaikat elnyerték.

Következzék néhány kép a koncepció különböző fázisairól. A teljes interjú szövege eredetiben Brian Paschkéval és Younghwan Kimmel pedig itt található.

sketch-for-blog

BlackBerry Leap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leap_Upclose

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F