A BlackBerry segítene az Apple-nek biztonság terén

john-chen-cnn-640x448

A felvetés egyelőre csak elméleti, de a ma dinamikus piacán semmi sem kizárható vagy elképzelhetetlen, főleg nem lehetetlen.

A téma apropója egy John Chennel készült interjú volt. A Milken Intézet által szervezett globális konferencián, Los Angelesben került szóba a dolog.

Chen nyilvánosságra hozott néhány szaftosabb részletet a BlackBerry tervezett jövőjéről a Bloomberggel és a CNBC-vel készült interjúiban.

A BlackBerry CEO ugyancsak találkozott egy nyilatkozat erejéig Cristina Alescivel a CNN Money-tól, amelyben a partnerkapcsolatokról esett szó.

Alesci azt a kérdést szegezte Chennek, hogy kiterjesztené-e a BlackBerry titkosítási sikereit a versenytársak körében, konkrétan az Apple-re célozva.

„Igen, ha az Apple valaha megkeresne bennünket és azt mondanák, a mi biztonsági rendszerünk kell nekik, akkor megbeszélhetnénk a dolgot.” -mondta Chen. Hozzátette: „a tánc mindkét félen múlik”, de a BlackBerry „bármilyen eszköz operációs rendszerén” elérhetővé tudná tenni szoftverét.

Chen nem kívánta kommentálni a felvetést, hogy az Apple konkrétan megkereste-e valaha is a BlackBerryt egy ilyen partneri együttműködés témájában – mint ahogy ezt akkor is tapasztalhattuk, amikor felmerült a gyanú, hogy a Samsung a KNOX technológiájához BES12-t használ.

„Igen, beszélünk a riválisainkkal. Meglehet, ugyanazon ügyfélbázisra utazunk, de nem vagyunk ellenségek. Lehetsz valakivel barát, és versenyezhetsz vele – akár az atléták esetében”- mutatott rá Chen.

Chen számos partneri együttműködést és akvizíciót vezényelt már le, hogy profitképessé tegye a BlackBerryt. Ezen okból a CNN Money Chent nevezte meg a „2014 legjobb CEO-ja” cím befutójaként az Apple CEO Tim Cook után.

A BlackBerry hajóját új vizekre kormányozták. Chennel a fedélzeten a cég stabilizálódott, és a nyereségesebb szoftver-projektekre fókuszál, a befektetők pedig elégedettnek tűnnek, s mindez a részvények 40 százalékos emelkedésében manifesztálódott az elmúlt év során.

A CNN Money interjú teljes egészében itt tekinthető meg eredetiben.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F