A BlackBerry tulajdonosok nagy része leginkább Priv-re váltana

Priv-Passport-Stock-2

A Priv iránti élénk érdeklődés a jelenlegi BlackBerry-tulajdonosok részéről már a zászlóshajó megjelenésének környékén érzékelhető volt.

Mint tudjuk, ez az első olyan BlackBerry, amely “dobta” saját operációs rendszerét a Google népszerű, rendkívül széles körben használt operációs rendszere (s a túlélés) kedvéért. A felmérések szerint a mostani BlackBerry-felhasználók nem kevesebb, mint körülbelül 30%-a kifejezte iránta érdeklődését, sőt vásárlási szándékát, s valamikor a közeljövőben Priv-re váltana, ha még eddig nem tette.

Még nagyobb jelentőségű, hogy a megkérdezett BB-tulajok kb. 11%-ának már az év vége előtt szándékában állt Priv-et vásárolni. Ez akkora szám, hogy hasonló arányban csak az eleve Android-táborban levők egy része fejezte ki váltási szándékát –  Nexus 6P-re… (Ugyanakkor az Android-táborból markáns elvándorlás is tapasztalható lesz, mivel -szintén a felmérések tanúsága szerint- a droid-tulajok közel 10 százaléka az iPhone 6s Plus felé kacsintgat, de ez a mi szempontunkból most mellékes.)

Érdekes adalék, hogy a BlackBerry tulajdonosok érdeklődése a Priv-en kívül nem terjed ki más Android telefonokra. Egyetlen más készülék – még a máskülönben igen erőteljes paraméterekkel felvértezett Note 5 sem volt képes akkora csáberőt felmutatni számukra, mint a Priv. 2015 vége előtt a BlackBerryről egyéb készülékekre váltani szándékozók aránya az egy százalékot sem érte el.

Meglehet, hogy a BlackBerry tábor nem túl nagy, sőt, az is, hogy még kisebb, mint egy éve, de akik oda tartoznak, azok részéről  erőteljes márkahűség mutatkozik, OS-től függetlenül (tehát attól függetlenül, hogy az Androidos Priv vagy BB 10-es egyéb BlackBerryk felé orientálódnak).

Cikkünk forrásadatai a Mobile Nations felméréséből származnak, akik a témában közel 6000 internetes látogatójuk véleményét kérdezték meg az USA-ból és Kanadából, 2015 november 25 és december 5-e közti időszakban.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F