A BlackBerry újabb jóváhagyást kapott a védelmi minisztériumtól

BlackBerry-Signage

Épp csak túl vagyunk a BlackBerry éves biztonsági nagygyűlésén, a cég máris új bejelentéssel élhetett. Közzétételük szerint az Egyesült Államok védelmi minisztériuma (DoD) jóváhagyta a BlackBerrytől származó nyilvános kulcsok tanúsítványainak használatát BlackBerry OS-en és a BlackBerry 10 okostelefonokon.

„A biztonság a BlackBerry technológiájának sarokköve, ez az, amiért büszke és megbízható mobil partnerei vagyunk a kormányzati ügynökségeknek már több, mint egy évtizede” – mondta David Kleidermacher, a BlackBerry biztonsági főnöke. A BlackBerry hisz abban, hogy a biztonság a termelékenység és az együttműködés kulcsa mind a privát, mind a nyilvános szektorban. A védelmi minisztérium jóváhagyása demonstrálja, hogy a nagy biztonságú mobil megoldások hogyan védenek értékes nemzeti kincseket, miközben egyidejűleg javítják a hatékonyságot a felhasználók körében, leegyszerűsítik a menedzsment-munkát, és költséget takarítanak meg.”

A származtatott publikus kulcsokra szóló meghatalmazás szükségtelenné teszi a külön hardveres kártya és szoftver használatát az adatokhoz való biztonságos hozzáféréshez a védelmi minisztérium nem-minősített (nyilvános) hálózatain keresztül.

A védelmi minisztérium személyzete sokkal zökkenőmentesebb felhasználói élményt, ugyanakkor fokozott termelékenységet nyer így, mivel egyszerűen egy BlackBerry készülék használatával férhetnek hozzá kritikus adatokhoz, s menedzselhetik és oszthatják meg mindazt, ami küldetésükhöz szükséges.

 

Forrás: Crackberry

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F