A BlackBerry Z10 gyártási ciklusa végéhez érkezett

A Z10, a legrégebb óta piacon levő, tehát legelső BlackBerry 10 készülék hamarosan hivatalosan is életciklusa végéhez ér.

A legelső BB10-es “fecske” sokaknak mai napig nagy kedvence, és nem véletlenül.

A legújabb híresztelések szerint július 10-én állnak le végleg gyártásával. Ez a hír mindazonáltal a BlackBerry részéről még nem nyert hivatalos megerősítést.
A Z10 összességében egy mai szemmel is igen kiváló, teljes érintős készülék, amelynek voltak kevésbé és jobban sikerült variánsai, de egy biztos, hogy -különösen az utolsó fél évben tapasztalt árzuhanások óta- az egyik (ha nem a) legjobb ár/érték arányú okostelefon lett belőle, amely még mindig megállja a helyét minden tekintetben. Hab a tortán, hogy olcsó kínai Androidos készülékeket megszégyenítő áron juthat manapság hozzá az ember, akár új állapotban, kompromisszumok nélkül. Egy Z10-zel igencsak jutányos áron élvezheti bárki a BB 10 ökoszisztéma erőteljességét és intuitív rugalmasságát – sőt, mindezt úgy, hogy közben még az Android futtatókörnyezet kétségtelen járulékos előnyeiről sem kell lemondania.

(Érdekes adalék a témához, hogy bár a minap beharangozták -és ez jó hír-, hogy hamarosan hivatalos Amazon App Store támogatás is érkezik a platformra, nemhivatalosan már több mint egy éve megoldott volt annak integrációja is a BlackBerry 10 alá.)

Akár igaz a gyártás leállításának híre, akár sem, ettől függetlenül a leállást követően további 2 évig még mindenképpen hivatalos terméktámogatás jár majd ezen készülékekhez, tehát különösebb okunk nincs az aggodalomra.

Aki tehát még nem szerzett be egyet, az keresve sem találhat jobb alkalmat most vagy a közeljövőben egy olcsó és még mindig ütőképes BlackBerry Z10-et vásárolni.

(Az OurBerries cikke nyomán.)

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F