A felhasználók nagyobbik fele nem akar Androidos BlackBerryt

Priv-Secure-Android

A felmérés természetesen nem az összes felhasználó körében végzett, reprezentatív kutatás volt – de majdnem. A BlackBerry felhasználók színe-javának gyűjtőhelye, a Crackberry fórum indított ugyanis a fenti kérdésről egy szavazást a minap. S bár úgy is lehet tekinteni, hogy a júzerek majdnem fele már most tervezi, hogy megvásárolja magának a Priv nevű csúszkás AndroBerryt (vagy BlackDroidot), ez ugyanakkor természetszerűleg azt is jelenti, hogy a többség nem szeretne Android meghajtású BlackBerry készüléket.

A kijózanító eredmény később nyilván még változhat, például, ha netán egész véletlenül mégiscsak kiderül, hogy dual boot lesz a készüléken elérhető, de ez a dolog a cég már-már hírhedt sunnyogása következtében csak-csak nem akaródzik egyértelműen kiderülni.

Sok minden múlhat azon is, hogy az Android felület (legalább a launcher szintjén) mennyire fog hasonlóan komfortosan működni, mint a felülmúlhatatlan gesztusvezérlésű BlackBerry 10. Erről egyelőre annyit tudunk, amennyit kiszivárogtattak – az nem teljesen meggyőző ezidáig. Tegnap pl. már bemutattunk egy videót egy prototípus Privről működés közben, hát… nem rossz az a dupla kopp az élesztésnél, de azért valljuk be: mégsem ér fel egy alulról fefelé seprés elegáns, utolérhetetlen egyszerűségével…

Kedves BlackBerry, az ördög a részletekben rejlik, méghozzá az ilyen aprókban is. Bizony. Nem is hinnétek, milyen apróságok miatt képes egy felhasználó úgy dönteni, hogy neki egy új készülék -annak minden ereje ellenére- mégsem kell. Nem ártana meghallani ezeket a hangokat, különben esetleg félő, hogy nemsokára nektek nem lesz elegendő hallgatóságotok. Groteszk és ironikus módon mindez éppen akkor történik, amikor egy sokal szélesebb réteget igyekeztek megcélozni az Android mézesmadzagával… Hát, ennyi. Nálatok a labda. Még.

Végezetül, íme a szavazás eredménye grafikusan is:

Android-Poll-Numbers

Ha másképp teszik fel a kérdést, akkor konkrétan a Priv-et a hallgatóságból többen vennék már most is, mint akik nem, s közel egyharmad még hezitál:

Priv-Poll-Numbers

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F