A legjobb Android alkalmazásboltok BlackBerry OS 10.2.1-re

Amazon AppStore

Most, hogy a hivatalos 10.2.1 kigördült (vagy elkezdett kigördülni, nálunk egyelőre a Telekomnál), a berryreview.com közzétett egy szubjektív toplistát a legjobb Android alkalmazásboltokról.

Bizonyos pontokkal lehet vitatkozni, de az összefoglalójuk érdekes, ezért tájékoztató jelleggel nyilvánosságra hozzuk.
Mint tudjuk, a 10.2.1-es OS megjelenésével a BlackBerry 10 készülékek alkalmassá váltak Androis alkalmazások könnyű, egyszerű telepítésére és természetesen futtatására is.

Felmerülhet hát a kérdés, honnét, milyen forrásokból szerezzük be ezeket a szoftvereket, a Google Play támogatásának hiányában (ez még nem megoldott ugyanis, sőt, lehet, hogy nem is lesz az később sem). Ne csüggedjünk azonban, mert remek alternatívák tömkelege vár ránk, ahonnét ingyenes és fizetős programokat, játékokat tölthetünk kedvenc BlackBerrynkre.

Lássuk hát a berryreview toplistáját:

Első helyezett: Egy fan, Azrae49 által készített lelőhely az  Aptoide alkalmazásboltban. Ez a külön szekció nagyszerű lehetőséget nyújt olyan alkalmazások beszerzésére, amelyek kipróbáltak és működnek BlackBerry 10.2.1 alatt.

Második helyezett: A második helyet egy online piactér kapta, ahonnét igen egyszerűen, mindenféle külön klienssel való bohóckodás nélkül tölthetünk le Android apk-kat. Az APK-DL segít a Google Play-ről letölteni a kívánt alkalmazást. Külön app nem szükséges hozzá. Részletek itt találhatóak.

Harmadik helyezett: A SNAP sideloaddal tölthető BlackBerry 10 készülékünkre. Ez a natív alkalmazás (.bar telepítőfájllal) a Google Play minden előnyét hozza, amennyiben megelégszünk az ingyenes szoftverek letöltésének igényével. A SNAP ingyenes is természetesen. A részletekért katt ide.

Negyedik helyezett: A 1Mobile kliens. Rengeteg alkalmazást találunk itt, amelyek remekül együttműködnek az alkalmazásbolttal, bár néha a Google Playhez képest korábbi verziókat kapunk. (Ez nem feltétlenül és nem mindig hátrány, sőt, néha még előnyös is lehet.) További előnye, hogy végigpásztázza a már telepített alkalmazásainkat, és ha frissítést talál rájuk, akkor automatikusan jelzi azt, és a 1Mobile-ból egyből telepíthetjük is az update-et. Részletek itt.

Végül, de nem utolsósórban:  Ha minden forrás kiapadt, és nincs ötletünk, honnan telepítsünk, irány az Amazon App Store alkalmazásbolt. Nem minden app működik innét telepítve, tehát kissé kétesélyes a dolog, de egy feltöltést megér. Ha van már  Amazon fiókunk (pl. Kindle-hez), akkor használhatjuk azt is a bejelentkezéshez, vagy regisztrálhatunk új fiókot is természetesen. A megújult Amazon alkalmazásbolt szép és áttekinthető felületű, ingyenes és fizetős programokkal, játékokkal szolgál.
Bónusz tulajdonsága, hogy minden egyes nap egy db fizetős programot vagy játékot ingyenes akcióban tölthetünk le. Egész jók is vannak köztük, érdemes mindig ránézni, aznap melyik a jelölt. Részletek itt!

Reméljük, segítettünk az újdonsült 10.2.1 tulajoknak orientálódni az alkalmazások és játékok lelőhelyei tekintetében.

Aki netán kevesli az itt felsorolt lelőhelyeket, annak ajánljuk szíves figyelmébe két korábbi czikkünket, amelyekben tényleg igen nagy számú alternatív alkalmazásboltot soroltunk fel:

1. Alternatív Android alkalmazásboltok, amelyek futnak az új BB 10.2.1-en

2. További Android alkalmazásboltok BlackBerry 10.2.1.1055-re

E két bejegyzés összesen 39 alkalmazásboltot tüntet fel, úgy gondoljuk, ezekből már lehet válogatni.

Kellemes letöltést kívánunk!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F