A lelkipásztor, aki BlackBerry Priven osztja az igét

bruxy-and-priv-feb-2016

Ne csak mindig a bűn legyen terítéken -ezzel a legnagyobb mexikói drogkartell vezérére célzunk, akiről a minap cikkeztünk- a BlackBerry kapcsán, hiszen számos példa mutatja, hogy mennyi minden jóra is lehet egy ilyen okostelefont használni (maffiózók elfogásán kívül).

Itt van mindjárt a montreali születésű s Torontóban nevelkedett Bruxy Cavey, aki party DJ-ből lett professzor és rangidős lelkipásztor. Ma Hamiltonban él, ahol ő vezeti a Találkozás Házát, Kanada egyik legnagyobb és leginnovatívabb egyházainak egyikét. Cikkünk hőse ezen kívül mellékesen bestseller-szerző is.

Jól sejtjük, ha azt gondoljuk, Mr. Cavey egyáltalán nem él a világtól elvonult szerzetesi életet valamiféle elefántcsont-toronyba zárkózva, s mint ilyen, a mai fejlett technológiát sem tartja az ördögtől valónak, igencsak haladó szellemről téve tanúbizonyságot.

Mindent elmond, hogy pl. régóta szenvedélyes BlackBerry-rajongó, s mint ilyen, nemrégiben beleszerelmesedett a legújabb csúszkás zászlóshajóba, s nem is nyugodott addig, amíg egy példányt be nem szerzett magának.

Kíváncsi természet vagyok.” -mondja. „Tudni akarom a miérteket. Miért működik a világ úgy, ahogy működik. Miért olyanok az emberek, amilyenek. Miért választják egyik dolgot a másik helyett. Miért tűnik Isten létezése nyilvánvalónak az egyik számára, míg a másik számára ugyanez nyilvánvalóan tévedésnek. S a legnagyobb rejtély mind közül: -miért nincs mindenkinek BlackBerryje?”

Nem tagadhatjuk, hogy cikkünk főszereplőjének helyén van az esze, s emellett remek humorérzékkel is bír. :) Azonban nem ő az egyetlen a sorban, aki kedveli a BlackBerryt. Rajongásában osztozik vele pl. egy divatmogul ikerpár, egy konzultációs cég CEO-ja, és sokan mások, akik közt van hollywoodi színész, feltörekvő NBA-sztár, életmentő onkológus, világbajnok atléta, Las Vegas-i zenei menedzser, s még a befolyásos médiamogul Piers Morgan is.

S hogy pontosan mi inspirálta lelkipásztorunkat a készülék megvásárlására, erről -egész a kezdetekig visszatekintve- így nyilatkozik:

„Greg barátom egy üzleti konferencián járt abban az évben, amikor a BlackBerry (akkor még mint RIM) kiadta első modelljét, s ott minden üzletember kapott egy BlackBerry készüléket ajándékba. Megkérdeztem, hogy kipróbálhatnám-e, és innét már nem volt visszaút. Leszámítva, hogy szerinte kék áfonyának (Blueberry) kellett volna hívni a készülékeket (mindegyik kék volt), csakis a jó tapasztalat és a kíváncsiság maradt meg használatuk kapcsán, hogy milyen módon fogja megváltoztatni azt, ahogy a dolgokat csináljuk. S valóban örökre megváltoztatta.”

„A BlackBerry 10 operációs rendszerét messze fejlettebbnek találtam bármelyik másiknál, s még mindig meglenne a Passportom, ha nem hiányoztak volna bizonyos alkalmazások. Az a telefon volt az irodám: a laptopom, telefonom, személyi titkárom egyben. Fel voltam készülve, hogy együtt tudok élni a hiányos alkalmazáskínálattal, tekintve hogy igen nagyra tartom az OS-t, de aztán alkalmam nyílt a Priv közelebbi tanulmányozására.

Mikor láttam, hogy a BlackBerry belevitte a saját stílusát és megközelítését az Androidba, ezzel meg is nyertek maguknak. Ez nem csak egy Android telefon billentyűzettel – a szükséges BlackBerry jellemzők, funkciók, mint a Hub és a BBM megfelelően át lettek ültetve ahhoz, hogy otthonosan érezzem magam. A Priv pont olyan érzést nyújt, mint előtte a Passportom: egy iroda a zsebemben.”

Cavey tiszteletes elárulta még, hogy számára a készülék egyik legfontosabb tulajdonsága természetesen a fizikai billentyűzet, s a kifinomult üzenetküldő képesség, no meg a határidőnapló. Elmondta azt is, hogy amikor éppen nem személyesen tartja a kapcsolatot a hívekkel, olyankor BBM-en, Twitteren, Facebookon és emailben válaszol kérdéseikre, ami szerintünk fantasztikus dolog.

A magunk részéről elismerésünk a felvilágosult atyának, s örülünk, hogy bemutathattuk az ő nézőpontját is egy technikai kérdésben.

A teljes cikk az Inside BlackBerry blogon olvasható el eredetiben.

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F