A Material Design lesz az Androidos BBM egyik újdonsága

bbm_icon

Az előző héten a BlackBerry egy Tweetjében beharangozta, hogy valami újdonság érkezik a BBM-be. Nem részletezték viszont, hogy mi.

Nos, az Inside BlackBerry blog szerint új BBM kliens került a Beta Zone-ba. Az új bétás verzió elhozta az Android L Material Design-jét, amit egyébiránt a BlackBerry már hónapokkal ezelőtt megígért.

Az Android Material Design megérkezett

A “Material design” a Google által kifejlesztett irányelvek összességének elnevezése az Android Lolipop felhasználói felületére vonatkozóan.

A papír és tinta által inspirált designt a nagy felületű képek, élénk színek, és mindenekelőtt a konzisztens felhasználói felület jellemzi. Akik használtak már Android telefont Lollipop OS-sel, azok élesben, működés közben láthatták a material design-t. Mindez színesebb, a szemet vonzóbb, könnyebben használható BBM-élményt jelent a gyakorlatban.

 A kliens további újdonságai:

  • Privát csevegések: privát csevegésnél a partnerünk neve rejtve marad, s az új üzenetek notifikációja ki van kapcsolva. A csevegés naplója rövid idő elteltével (vagy legkésőbb a csevegés befejezésekor) automatikusan törlődik.
  • Üzenet szerkesztése: az üzenetek visszavonásának tökéletes kiegészítője ez a funkció. Eddig csak a Skype-ból ismertük a hasznos lehetőséget, hogy egy, már elküldött üzenetet javíthatunk/módosíthatunk.
  • Közzététel a feed-ből: állapotfrissítéseinket immár gyorsabban, közvetlenül a BBM feed-ből oszthatjuk meg.

Emlékeztetőül: ez még csak egy beta verzió, amely nem véglges, és mint ilyen, változhat, s valószínűleg fog is.

Mivel nem Google Play kiadásról van szó, hanem egy, még csak a Beta Zone-ban elérhető programról, ezért ahhoz, hogy feltelepíthessük Android készülékünkre, Beta Zone tagnak kell lennünk (bétateszternek jelenleg még mindig csak némi csalással, proxy használatával jelentkezhetünk, mert Magyarországról nem elérhető a lehetőség). Aki viszont így is szeretne a világ talán legjobb többplatformos üzenőprogramjának fejlesztéséhez hozzájárulni, s a többieknél korábban hozzájutni működő verziókhoz, annak mindenképpen megéri a dolog.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F