A Nokiát bekebelező Microsoftnak a BlackBerryre is fáj a foga

Ballmer

A tényt, hogy bekebelezte a Nokia mobiltelefon divízióját, sok befektető úgy értelmezte, hogy a Microsoftot nem érdekli a BlackBerry.

A Bloomberg saját forrásainak állítása szerint azonban a Microsoft „fél szemét a BlackBerryn tartja” és annak erőteljes jelenléte a vállalati piacon érdekelheti a Microsoftot.
Az  ember hirtelen kiváncsivá lesz, vajon mit is kezdene a Microsoft a BlackBerry 10-zel és and QNX-szel… hogy a BlackBerry szabadalmakat ne is említsük. Vannak elképzeléseink…

A Microsoft már megállapodott a Nokia-val, megszerezve annak mobiltelefon divízióját és bejegyzett szabadalmait.
Magyarázatuk szerint: „elsőrangú élményt szeretnének nyújtani az okostelefonok felhasználóinak”, ezzel mintegy implikálva, hogy a windows mobilok egyelőre még nem tartanak ott. (És ebben igazuk is van.)

Nyilatkozatuk szerint a Google és az Apple erejével kívánnak versenyre kelni. Ez többé-kevésbé megerősíteni látszik azt, hogy sem a Microsoft, sem a Nokia nem kíván részt venni olyan stratégiai lehetőségekben/területeken, amelyekről a BlackBerry bejelentette, hogy foglalkozni kíván. Másfelől mindez jól mutatja, rájöttek, milyen erő rejlik abban, ha a hardvert és a szoftvert ugyanazon cég készíti. A Microsoft felfedte, hogy készülékenként jelenleg 10  dollár bevétele van minden egyes Windows mobiltelefon eladásából, de a Nokia bekebelezése után ez az összeg 40 dollár lesz. Részletek itt.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F