A PayPal már nem fejleszt klienst BlackBerryre

IMG_20150108_080944

A bankkártyánk adatainak felfedése nélkül használható biztonságos online fizetési megoldások legismertebb és legnépszerűbb szolgáltatója, az Elon Musk által kitalált PayPal jó ideje fejleszti mobil klienseit, hogy szolgáltatásai okostelefonról is kényelmesen elérhetők legyenek ügyfelei számára.

A mobil kliens a fontosabb platformokra már jó ideje elérhető. Az iOS és Android kliensnek nemrég kijött a legújabb verziója, amely sorrendben már a hatodik generációt képviseli.

Ez év június végétől azonban nem lehet majd többé csatlakozni a régebbi verziószámú kliensekkel a PayPal szervereihez, többek közt biztonsági okokból, valamint azért, mert

a PayPal figyelemmel kísérte a felhasználói aktivitást, és a legkevésbbé használatos platformokat „kihaltnak” nyilvánította, s ezekre nem fejleszt mobil klienst.

Na most, egyes hírportálok szerint BlackBlackBerry 10-re, Windows Phone-ra és Amazon Fire OS-re, idézzük, „nem volt és nem is lesz ilyen szoftver”.

Ez azért közel sem egészen van így, hiszen BlackBerry 10-re bizony éppúgy létezett kliens, mint Windows Phone-ra, s az Amazon OS is meglepő, lévén az teljes egészében Android alapú (ezen belül is az 5.0 Lollipopra épül), így arra elméletileg az Android kliens egy az egyben telepíthető.

Az már más kérdés, hogy a BlackBerry 10 kliense 2015. januárjában frissült utoljára, és csak Classic, Z10 és Q10 készülékekre érhető el a leírás szerint.

A dolognak összességében tehát nem azért van kizárólag elvi jelentősége a BlackBerrysek (és a többiek) számára, mert ezekre sosem volt kliens, hanem mert az égvilágon semmi akadálya nincs, hogy a fenti OS-ek tulajdonosai továbbra is bejelentkezhessenek mobiltelefonjuk böngészőjéből a szolgáltatásba.

Sőt, a BlackBerry tulajdonosok pl. elvileg nyugodtan feltehetik és frissíthetik is az Android klienst is – amennyiben különleges engedélyeket nem fog igényelni a program (lapzártáig nem próbáltuk).

A hírnek tehát számunkra csak annyiban van érdekessége, hogy megismerhettük egy újabb nagy szolgáltató cég álláspontját arról, hogy szerintük mely platformok vannak „kihalásra ítélve”.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F