A Priv ára a nagyvilágban már közelít az ésszerűhöz, nálunk -szokás szerint- miért is tenné?

priv

A szolgáltatók úgy látszik, saját kezükbe vették a dolgokat, s elkezdték a realitások irányába terelni a BlackBerry Priv elismerten elhibázott árképzését.

A Chen által bevallottan téves nyitóárképzési politika nem sokat segített a cég hardveres szekciójának életképessé tételében, az ez irányú nagyívű várakozások ellenére sem. Így az idő látszik megoldani azt, amit eredetileg a cégnek kellett volna.

Ahogy minden telefon (még a legdrágábbak kezdőára is) viszonylag hamar zuhanórepülésbe kezd, így történik ez a Priv esetében is, kb. fél évvel annak megjelenése után. Világszerte több szolgáltató és kereskedő rá is segít erre – már ahol egyáltalán forgalmazzák az Android-meghajtású zászlóshajót.

Különféle akciókról, kedvezményekről olvashatunk (jellemzően pl. az USA-ban), amelyek keretében egészen baráti áron juthatnak a márkával szimpatizálók a BlackBerry androidos csúcstelefonjához. Az AT&T  pl. nemrég 200 dollárral csökkentette az árat, így most akciósan 450 dollárért vihető tőlük a Priv, de szintén AT&T brandelt, ám független készüléket is kaphatnak a szerencsések (előfizetés nélkül) a dailysteals.com-ról rendelve, ez körülbelül 125.000 Forintnak felel meg, ami már teljesen korrektnek mondható.

Sajnos úgy fest, a magyarországi szolgáltatók nem tartoznak a fenti halmazba, idehaza továbbra is valahol a rettenetes és a borzasztó közti tartományban pihen a Priv ára.

Hogy mást ne mondjunk, a Telekom kínálatában jelenleg a „legjobb” áron 2 év hűség vállalásával bruttó 183.800 Forintért vihetik haza a Privet az előfizetők, s innét már csak felfelé van opció, egészen odáig, hogy feltöltőkártyával vagy mindenféle előfizetés nélkül egyaránt 284.990 Ft leszurkolása után tudhatunk magunkénak egy Privet.

És nagyjából a választék ezzel ki is merült, a Telenor és a Vodafone ugyanis,  honlapjaik tanúsága szerint semmiféle BlackBerryvel nem foglalkoznak manapság. Se drágával, se olcsóval.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F