A Samsung állítólag mégiscsak szeretné a BlackBerryt

blackberry-logo-700x476

A héten nem sok érdemi hír kapott szárnyra BlackBerry-témában, így nem egyszerű a dolgunk. Lassanként vége a januárnak, és sokkal szívesebben olvasnánk (itt a szerkesztőségben is) másról is, mint a BlackBerry állítólagos akvizíciója, agyhalott politikusok ötletei a titkosítás betiltására, vagy Chen-nek a netsemlegesség analógiájára felhozott alkalmazás-semlegességre való felhívása.

Olvasnánk pl. egy teljes érintős utódról a BlackBerry 10 készülékek sorában. Vagy olvasnánk szívesen arról a kibillenthető fizikai qwertys csodakészülékről, meg annak társáról, (aka Visa és Victoria) amelyeket tavaly szivárogtattak ki, és a beharangozók szerint 2015 2. negyedévében már ki is akarják őket adni, tehát épp ideje lenne foglalkozni ezekkel, ha tényleg. Mivel a fenti dátumig már csak 2 hónap van hátra, ugye.

De nem, nem olvashatunk ezekről, mert teljes a pangás és a csend a fenti témákban. Helyette mára is jut egy idegesítő hír, miszerint a Samsung minden tagadás ellenére mégiscsak meg szeretné venni a BlackBerry jó részét.

A korábbi, egyöntetű tagadások ellenére tehát a pletyka tovább folytatódott.  Nem kisebb tekintély, mint a Financial Post írta az alábbiakat:

A Samsung Electronics Co. Ltd. aktívan keresi a lehetőségét annak, hogy átvegye vagy megvásárolja a BlackBerry Ltd. egy jelentős részét, annak ellenére, hogy mindkét cég hivatalos közleményben cáfolta korábban, hogy ilyesmi lenne folyamatban.

A Samsung állítólag felkeresett egy New York-i székhelyű független befektetési bankot, az Evercore Partners-t ez ügyben, és ott körvonalazta az esetet egy lehetséges felvásárlás potenciális struktúrájával egyetemben a bank számára.

A dokumentumot még 2014 utolsó negyedévében készítették elő. A Samsung szemlátomást igen érdekelt a BlackBerry egy részének vagy egészének megfelelő áron való megszerzésében.

A Financial Post még egy anonim forrást is idéz, aki állítólag ezt mondta:

„Elárulhatom önöknek, hogy a Samsung fontolgatja a vásárlást. Továbbra is keresik a lehetőséget. A Samsung még mindig az opciókat értékeli. Így ez még mindig nagyon is nyitott kérdés. ”

A Samsung valóban elkottyantott olyasmit, hogy egy nap szeretné a BlackBerry technológiát mélyebben integrálni az eszközeibe.

A meg nem nevezett forrás szerint a Samsungot lebuktatta az első kiszivárogtatás. A Samsung „üzenni szeretett volna az Apple-nek és a Microsoftnak (és a) Nokiának. Tudni akarták: mit fizethetnek, mi az, ami nem hozza őket zavarba… A BlackBerry blöffölt, vagy szimplán kihátrált az ár elől.”

A BlackBerry a kiszivárogtatott hírből tudhatta meg a Samsung ajánlatát. „Ez az a fajta dolog, amit el akartunk kerülni.”- mondta a forrás.

Minden bizonnyal érdekes lesz megfigyelni az elkövetkezendő kibontakozó eseményeket. Vajon jó opció lenne-e a BlackBerry számára megfontolni az eladást, amennyiben az ár megfelelő?

Nekünk személy szerint minden porcikánk tiltakozik ellene, és bízunk benne, hogy Mr. Chen (és a kanadai kormány) sem látja másképp ezt. Ez ugyanis azért vastagon nemzetbiztonsági kérdés is, nem pusztán egy adásvétel az ecserin.
Mindenesetre majd kiderül, addig is várjuk a kommenteket, véleményeket ez ügyben.

Az elkövetkezendő napokban, és ezt némi csalódással írom, kénytelenek vagyunk a múltba révedni (mert a jövőbe nem tudunk pillanatnyilag), így kiváló oldschool BlackBerry készülékek némelyikét dicsőitjük majd, valamint megemlékezünk a BlackBerry születésnapjáról, és hasonlók. Aztán reméljük, hogy megtörik az átok :)

Comments

Hozzászólás

Egy válasz

  1. atyus 2015/01/26

Válasz erre

F