A Typonak fizetnie kell a BlackBerryt ért kárért, mert megszegte az eladási tilalmat

typo-for-iphone-1

Rég hallottunk Seacrestről, és az ő egypálcás plasztik koppintásáról, most azonban új fejlemények keltek szárnyra a témában. Az USA nem Randomisztán, ahol csak tájékoztató jellegűek a törvények, és mindenki azt csinál, amit izomból bír/mer. Mivel komolyan veszik dolgokat, a szövetségi bíróság szépen megvágta potom 860.000 dollárra Seacrestet, pontosabban a cégét.

A gagyi BlackBerry-koppintás billentyűzet az érintős iPhone-os berkekben hiánypótlónak bizonyult, és elég nagy népszerűségnek örvendett. Hogy sok almarajongó nem jutott el a felismerésig, hogy röhejes bazári kacathoz való ragaszkodás helyett akár vehetne egy eredeti BlackBerryt is, az egy dolog, ami tulajdonképpen rendben is lenne (ez egyéni döntés kérdése), az viszont már a hatóságok szerint sem volt oké, hogy készüléküket pont egy Q10 tasztatúrára kísértetiesen hasonlító darabbal igyekezzenek jobbá tenni.

Mivel a bíróság korábbi ítélete kifejezetten megtiltotta a Typo billentyűzet további forgalmazását, és ezt gyakorlatilag semmibe vették, a Typo most fizethet a BlackBerrynek – a határozat szerint.

Természetesen a két cég másképp látja az esetet, és a Typo próbálja úgy „árnyalni a képet”, hogy a bírói ítélet csak a korábbi verzió kinézetével kapcsolatos „folyamatban lévő szabadalmi nézeteltérés” része, a BlackBerry álláspontja viszont kristálytiszta és egyszerű az ügyben:

„a bíróí ítélet önmagáért beszél.”

A Typo azóta előrukkolt egy „2.0-ás változattal”:

A Typo 2 már nem néz ki *pont* úgy, mint egy BlackBerry Q10 qwerty klaviatúra

A Re/code cikke alapján

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F