Android portolás házilag – avagy .bar lelőhelyek és átalakítás sideloadhoz

Fussunk neki még egyszer, magyarra fordítva miről is lesz itt szó: tehát eredetileg androidra írt programok átalakításáról, amely lehetővé teszi, hogy azok működjenek BlackBerry 10 készülékünkön.

(Szörnyűre sikerült a főcím, magyar szó benne alig, Grétsy, Nádasdy és egyéb tanár urak álmatlanul foroghatnak ágyukban – elnézést kérünk.)

A .bar fájlok telepítését korábbi cikkeinkben tárgyaltuk, például itt.

Ezúttal csak a lelőhelyekről és az átalakítás módjáról ejtünk tehát szót.

 

.bar lelőhelyek:

bb10bars.net

apps.goodereader.com

PlayBookra: apk2bar.org

– és még számos hely van természetesen (Google a barátunk).

 

.apk átalakítása (online konvertáló eszközzel):

1.) a goodereader.com-on menjünk az apk to bar converter aloldalra

2.) keressünk rá a kívánt programra az oldal saját keresőjével, vagy körülnézhetünk, csemegézhetünk az utoljára konvertált, mások által  feltöltött programok közt is (Last Converted Apps), hátha találunk valami szimpatikusat:

Clipboard01

Ha találunk szimpatikusat, töltsük le. Figyeljünk oda, mert általában mindenből létezik több verzió is. Esetenként sok változatot szükséges lehet  kipróbálni, sideloadolni, mielőtt valóban működőképes példányt találunk.

TIPP: Figyeljünk a feltöltött programok értékelésére, sokszor segítséget jelent, hogy mennyi pozitív, ill. mennyi negatív szavazat van a nevük mellett:

Clipboard02

3.) amennyiben nem találunk megfelelő programot a műfajban, keressünk másutt androidra írt változatot a google-ban (programnév + apk + download kifejezések beírásával). Ha megtaláltuk, töltsük le a gépünkre. A warez oldalakkal óvatosan, nehogy összeszedjünk valami kártevőt a gépünkre.

4.) az apk to bar converter oldalon tallózzuk be az imént megtalált apk-t az “upload”-ra kattintva:

Clipboard03

Ha szerencsénk van, az .apk hibamentesen feltöltődik (néha nem, ekkor másik .apk után kell néznünk):

Clipboard04

 

5.) Feltöltés után az átalakított .bar fájlunk azonnal letölthető a gépünkre, a zöld “Download Bar” gombra kattintva:
(ha valamiért mégsem akarjuk, akkor törölhetjük is a kis narancssárga “behajtani tilos-táblára” kattintással)

Clipboard05

Tehát töltsük le a .bar-t, majd csatlakoztassuk BlackBerry 10-es készülékünket a számítógéphez a szokásos módon, USB-n keresztül, a továbbiakat pedig végezzül el Sachesi-vel úgy, ahogy az itt le lett írva.

Sikeres kísérletezést, konvertálást kívánunk! Terveink szerint hamarosan flash-,  majd azt követően PSP játékok futtatásáról lesz szó BlackBerry 10-en  – amennyiben túl leszünk a sikeres kísérleti fázison.

Addig is sideloadoljatok, lájkoljatok, kommenteljetek, kövessétek a Facebook oldalunkat is további hírekért, érdekességekért.

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F