Az ausztrál miniszterelnök is megtartja BlackBerryjét

tony-abbott-makes-national-security-address-data

A múlt hét folyamán felütötte fejét a hír, hogy az iPhone-kedvelő Ausztrália népe úgymond megerősíti elkötelezettségét az almás telefonok irányában. A miniszterelnöki hivatal és a kabinet nem használ tovább BlackBerry eszközöket, inkább az ájfón mellett szavaztak.

A változás mindazonáltal nem valamiféle tényleges szavazással, hanem kvázi spontán következett be, azt követően, hogy az utolsó parlamenti képviselő is iPhone-ra váltott BlackBerryről, még június végén. A hírforrások úgy tudják, hogy egy liberális képviselőről, Philip Ruddockról van szó (nem mintha ez bárkit is érdekelne 😀 )

Itt is hamar kiderült azonban, hogy nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását.

A ZDNet némi nyomozást követően arra jutott, s ezt közzé is tette, hogy bizonyos miniszterek és parlamenti titkárok továbbra sem válnak meg BlackBerryjüktől, sőt, munkájukhoz továbbra is az adott, saját minisztériumi osztályuk biztosítja a készüléket.

További érdekesség, hogy a BlackBerry ausztráliai/új-zélandi ügyvezető igazgatója, Matthew Ball felfedte egy, a ZDNet-nek adott interjúban, hogy maga Tony Abbott, a miniszterelnök sem írta le BlackBerryjét, hanem bzony továbbra is azt használja…

Obama, Angela Merkel, David Cameron, s még saját miniszterelnökünk, Tony Abbott is BlackBerry készülékeket használnak, a BlackBerry szerverén. – mondotta Ball.

Időközben maga a miniszterelnöki hivatal is megerősítette a hírt egy szóvivő által, a ZDNet számára nyilatkozva:

A miniszterelnöki hivatal és a kabinet jelenleg iPhone készülékeket ad ki használatra, ám bizonyos BlackBerry készülékek továbbra is használatban vannak.

A BlackBerry szóvivője úgy nyilatkozott a ZDNet számára, hogy a kormányzat BlackBerryktől való eltávolodása azért hiba, mert elvéti a dolog lényegét, mivel a BES12 platformok közt képes működni, legyen szó akár iOS, Android, Windows Phone vagy  BlackBerry rendszerről.

A BlackBerry minden fontos mobil platformot képes menedzselni, s ezt jóval biztonságosabb módon teszi, mint a versenytársak bármelyike. A Secure Work Space nevű  munkakörnyezettel pedig több mint 80 iOS és Android alkalmazást képesek biztonságossá tenni ügyfeleik számára.

Így aztán nem csoda, ha az ausztrálok nem sietnek annyira eldobni BlackBerryjüket…

A BlackBerry szóvivője hozzátette:

A BlackBerry eszköz- és szoftverstratégiája a lehető legteljesebb biztonságot nyújtja a mobil infrastruktúrában végponttól-végpontig. Ez a legbiztonságosabb eszközök fejlesztését és a legbiztonságosabb szoftver- és hálózatmenedzsmentet egyaránt jelenti.

Ez az, amiért a legnagyobb bankok, vagy a nagyhatalmak vezetőinek némelyike, valamint a G7 kormányzatok mindegyike a BlackBerryt választotta.

 

Forrás: ZDNet

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F