Az OS 10.2.1-be Jelly Bean támogatás került – csak a BlackBerry elfelejtette megemlíteni

BlackBerry 10.2.1

Ahogy arra a Berryreview cikke rámutat, „némi” furcsaság tapasztalható a hivatalos BlackBerry 10.2.1 OS elindulása körül.

Ugyanis a legnagyobb, legfontosabb változás illetve fejlesztés, amelyet a BlackBerry tett, az az, hogy immáron könnyűszerrel telepíthetjük a BlackBerry World-ön kívüli forrásokból a legújabb Android Jelly Bean 4.2.2 alkalmazásokat. Ez eddig rendben is volna, szép és jó dolog, nagyon örülünk is neki, a probléma csak az, hogy ezt egyetlen BlackBerry sajtóközlemény még csak meg sem említette hivatalosan sehol…

Eme megdöbbentő hozzáállás  olyan sajtóközleményekhez vezetett, amelyek mind-mind a kisebb fejlesztések hangsúlyozásával vannak elfoglalva.

(A berryreview szerint ilyen „apróbb” fejlesztés pl. az FM rádió bekerülése is a Q5/Q10/Z30-ba, bár ezzel mi pont nem értünk egyet – az szerintünk igen jelentős különbség, hogy van-e egy készülékben FM rádió, avagy nincs…)

Azonban ettől a véleménykülönbségtől eltekintve még mindig igaz, hogy tényleg a kisebb jelentőségű változásokkal volt elfoglalva mindenki, és a Jelly Bean támogatottság felett valahogy elsiklott a tekintet.

Ez az attitűd olyan mismásoló jellegű megjegyzésekhez vezetett a BlackBerrytől, mint: „Mostantól lehet Netflix-ed, Instagramod, Candy Crush-od, de hogy hogyan, arra magadnak kell rájönnöd…” – mintha valami takargatnivaló, félig illegális dolog lenne ez a BlackBerry részéről, ami természetesen nem igaz, hiszen szó nincs róla, hogy illegális lenne az ingyenes .apk fájlok telepítése – vagy akár fizetősöké, amennyiben azt valamelyik alternatív piactéren vásároljuk meg legálisan, pl. az Amazon App store-ban.

A berryreview reméli (és mi is reméljük), hogy a BlackBerrynek van erre az egészre egy terve, és végre helyesen, nyíltan és korrektül kommunikálja, hogy miről van itt szó pontosan, hogy mindenki értse.

Hallani olyan pletykákról is, hogy partnerségen dolgoznak, ami integrálna egy alkalmazásboltot a BlackBerry World-be, de érdemi információkkal nem erősítették meg ezt mindezidáig.

Mindent egybevetve ez a bizonytalanul kommunikált komoly fejlesztés újfent nem tesz jót az imázsnak, és jó lenne, ha végre tiszta vizet öntenének a pohárba. Érezni, hogy ők is érzik, az idő sürget, ezért muszáj volt már az Android runtime-ot meglépni, de mintha még mindig határozatlanok lennének a hogyan tovább tekintetében…

Ti hogyan reklámoznátok az új Android runtime-ot a BlackBerry 10.2.1-en?

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F