Az OS 10.3 Android runtime ígéretes újdonságai

Android Runtime

A BlackBerry szép munkát végzett mind az erőteljesen javított Android runtime-mal, mind pedig az új funkciók, jellemzők részletes közzétételével. Végre nem szinte titkolva, szemérmesen kezelik ezt a kérdést, hanem helyesen kihangsúlyozva…

További jó hír, hogy -bár ezt kifejezetten nem említik külön, de- a felhasználók és a fejlesztők komoly teljesítménybeli, pontosabban sebességbeli javulásról számolnak be, konkrétan úgy fogalmaznak, hogy az új runtime alatt az Android programok villámgyorsak.

Összességében az integráltság foka -mint az alábbiakban látni fogjuk- rendkívül sokat fejlődött, az Android futtatókörnyezet még a korábbiaknál is sokkal inkább szerves, jól együttműködő része a BB 10 rendszernek mostantól.

Lássuk a főbb változásokat, fejlesztéseket, jellegzetességeket:

  • Android Jelly Bean 4.3: Az Android Runtime 10.3 alatt  Jelly Bean 4.2.2-ről 4.3-ra lett frissítve.
  • Fiókok támogatása: Azok az Android alkalmazások, amelyek hitelesítést használnak a felhasználói loginhez, mostantól beállíthatók és menedzselhetők a BlackBerry 10 fiókbeállításokon belül.
  • Bluetooth LE: Az alacsony energiafelhasználású (LE-Low Energy) Bluetooth-t használó Androidos alkalmazások támogatottak.
  • NFC: az NFC-t használó Android alkalmazások támogatottak: ez magában foglalja a tag-ek írásának és olvasásának lehetőségét, és az adatok megosztásának képességét más NFC képes készülékekkel.

Share Framework v2:

  A korábbi runtime lehetővé tette hogy Androidos alkalmazások legyenek kijelölhetők mint megosztási célpontok – az új runtime fordítva is lehetővé teszi: mostantól az Android alkalmazások megosztási célpontja lehet BlackBerry 10 natív alkalmazás is!

Forrás

Comments

Hozzászólás

11 válasz

 1. Phityukaaa 2014/05/19
 2. Phityukaaa 2014/05/30
 3. Laci 2014/05/30

Válasz erre

F