Biznisz és Berry

screen-shot-2014-11-17-at-4-08-27-pm

Ha olyan célból keresel Berryt, hogy az üzleti életben társad legyen, akkor ez a cikk Neked való. A legújabb BlackBerryk már nem járnak plusz költséggel vagy más egyéb kompromisszummal: BIS előfizetés nélkül, biztonságos és stabil BlackBerry 10 operációs rendszerrel, és Android kompatibilitással lefedik nemcsak az üzleti élet és a szabadidőtöltés legjavát, hanem azt a mezsgyét is, amely a kettő között húzódik. Ajánló és esettanulmány következik egy BlackBerryt használó kollégától.

Összefoglalóként annyit mondhatok, hogy amennyiben inkább szöveges tartalmakat szeretnél generálni (email, cikk, bejegyzés), a billentyűzettel rendelkező, ám kisebb képernyőjű Berryk érdekelhetnek jobban (pl. Q5, Q10). Ha inkább a képkészítésen, videózáson, multimédia szerkesztésén van a hangsúly, az érintőképernyős modellek lehetnek érdekesebbek számodra (pl. Z3, Z10, Z30). Ha pedig van rá módod és egyformán fontos számodra minden funkció, egy BlackBerry Passportban találod meg a megfelelő, robosztus társat, de jó választás lehet a BlackBerry Classic is.

A BlackBerryk lényege a produktivitás, mint az alábbi példák is mutatják:

Önkéntesként fordítottam egy filmhez magyarról angolra feliratot. BlackBerry Q10-en lejátszottam a háttérben a videót, miközben Docs to Go-ban megírtam a szöveget angolul. Mivel a videó a háttérben is futott hangsávval, a két hangerőgomb közötti pause gomb biztosította, hogy ne kelljen alkalmazást váltogatnom írás közben. A 20 perc szövegét egy órán belül le tudtam fordítani, amíg munkahelyemről hazafelé tartottam tömegközlekedési eszközön.

Munkahelyemen az Instagram-Tumblr-Foursquare-Facebook tartalmak generálása volt a fő szempont, és később személyes blogomon is hasonló volt a felállás. A két esetben viszont más-más készüléket használtam. Munkahelyemen még Q10-et használtam, amellyel nehézkesen volt képeket szerkeszteni, viszont a szöveges tartalmakat hibátlanul be lehetett vinni másodpercek alatt. Ezzel szemben a blogomhoz tartozó oldalaknál a vizualitás volt fontosabb: a megosztott képeket Z10 készülékemmel kiválóan tudtam megkomponálni.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F