Biztonságos hívások mindenkinek – itt a SecuSmart

Secusmart

A SecuSmart nevű megoldás egy biztonságosnak mondott titkosított, szoftveres mobilhívási megoldás, egy ideje elérhető a BlackBerry 10 platformra.

A titkosított megoldás (elvileg) némileg megfékezheti az NSA korlátlan szimatolókedvét, és ezt látszik alátámasztani, hogy pl. Angela Merkeléknek egyből 2000 darab SecuSmart beszédhang-titkosító rendszerrel ellátott BlackBerry Z10 megrendelésére támadt kedvük.

A SecuSmart ezidáig csak kormányhivatalok és nagyvállalatok számára volt elérhető, a minap azonban úgy tájékoztatták a Bloomberg -et, hogy mostantól bárki számára hozzáférhető, már aki hajlandó a 2000 EUR-ba kerülő megoldást kifizetni. Mondhatnánk tehát cinikusan, hogy a „köznép számára” is, bár a köznépet pont nem túlzottan érdekli a titkosítás. Másfelől viszont, ha őszinték akarunk lenni – vajon mi a garancia arra, hogy ebben a titkosítási eljárásban nincs szintén valamiféle „hátsó kapu” beépítve? Az, hogy azt mondják? Ugyan, kérem…

Nos, a lényeg röviden, bárki -ügyvédek, politikusok, bankárok, cégvezetők- akinek van kétezer kidobandó Eurója, és mindenáron a biztonság hamis illúziójában akarja ringatni magát, annak mostantól adott a lehetőség: ezért a pénzért még egy készüléket is kap.

Feltételezések szerint a BlackBerry korábbi CEO-jának, Thorsten Heins-nek a keze személyesen is benne volt a SecuSmart-tal történő kooperáció megvalósításában.

A BlackBerry valószínűleg profitálni fog a megoldásból. Még az sem kizárt, hogy a saját megoldásukkal is előrukkolnak idővel – hiszen erre pontenciálisan minden lehetőségük adott…

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F