BlackBerry Classic – kamera nélküli változatban is

BlackBerry Classic Non Camera

A gsmarena.com-on bukkantunk erre a Classic Non-Camera verzióra, amelynek célcsoportja minden bizonnyal a nagyonfontos, nagyonübertitkos, nagyonnagyonkomoly vállalatok akar lenni, ahol a kamerás telefonok borzasztó biztonsági kockázatot jelentenek.

Azért írunk erről olyan gúnyosan, mert ez itt -ha egyesek nem is vették még észre- a XXI. század, ahol az ipari kémkedésnek nagyjából kismillió, a mobiltelefonnal készített fotózásnál jóval hatékonyabb formája létezik. (Nem tagadva egyúttal persze, hogy az is egy érvényes lehetőség.)

E sorok írója is ismer olyan céget, ahol egy időben gőzerővel ment a kamera nélküli telefonok kötelezővé tételének divatja, a biztonsági emberek szúrós tekintettel figyelgettek minden „gyanús” mobiltelefont, ugyanakkor persze a céges laptopokat mindenki a legnagyobb lazasággal vihette haza, illetve tetszés szerint ki-be a beléptetőkapun.

A másik érvényes célcsoport azon magánszemélyeké, üzletembereké lehet, akik osztják az egyik BlackBerry alapító, Mike Lazaridis véleményét, miszerint teljesen felesleges a fényképező egy telefonba, és soha nem használnak mobilkamerát. Nekik jó választás lehet ez a változat, főleg ha kellemes mértékben olcsóbban kínálják.

No, ennyit erről, és most koncentráljunk a készülékre.

A gsmarena értesülései szerint a kamera nélküli Classic hivatalos megjelenésének feltételezett időpontja március 31., az n4bb szerint azonban a Verizon kínálatában már tegnap óta elérhető mind a kamerás, mind a kamera nélküli változat.

A két készülék a fényképezőgépet leszámítva szinten minden más paraméterben megegyezik. A rádiórészben vannak némi különbségek, pl. a kamera nélküli változat tud CDMA-t és EVDO-t, ami minket itt Európában nem túlzottan érint.

Érdekes módon a kamera nélküli változat egy grammal nehezebb lett (178 gramm), valamilyen rejtélyes ok, vagy egyszerű mérési hiba következtében.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F