BlackBerry hírek: elbocsátások, potenciális vevők és egyebek

BlackBerry Canada

A BlackBerry nem könnyű időszakot él meg manapság. A világ különböző részeiről hallani a híreket, hogy itt is, ott is munkaerőcsökkentési erőfeszítéseket tesznek. Saját bejelentésük szerint a tervük 4500 fős csökkentésről szól, ami igen fájdalmas műveletnek tűnik. A legutolsó jelentések szerint legújabban 300 főtől váltak meg Waterlooban.

Hát elején röppent fel a hír, miszerint a Facebook is érdeklődik a BlacBerry iránt, azaz elképzelhető, hogy potenciális vevőként fog fellépni. A hírt a Wall Street Journal  hozta fel, de hozzátette, hogy sem a Facebook sem a BlackBerry nem kommentálta a dolgot bővebben.

Másik heti érdekesség, hogy a Rockstar konzorcium, amely olyan nagyágyúkból áll, mint az Apple, Microsoft, Blackberry, Ericsson és a Sony, közös háborút hirdetett a Google ellen, mivel vádjaik szerint az számos (szám szerint 7) olyan szabadalmat sért, amelyek “az internetes keresőkifejezések releváns hirdetésekhez való illesztését hivatottak megkönnyíteni”.

Időközben újabb megerősítést nyert, hogy Mike Lazaridis, (ex társ-CEO, BlackBerry) megfontolja, hogy az értékpapírokkal foglalkozó Cerberus-szal együtt licitál a BlackBerryre. A hír a Dow Jones -tól ered, és arra mutat, hogy egyben vásárolnák meg a céget, ahelyett, hogy feldarabolnák azt.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F