BlackBerry-kínzás videókkal!

Leejted? Éppen a WC-ben csobban a telefonod? Ráülsz és eltörik? A BlackBerry tervezői már előre gondoskodtak arról, hogy előbb und meg a telefonod, minthogy az tönkremenne.

Ezen a sokak által hamisnak vélt videón a BlackBerry egyik mérnöke, Ryan mutatja be, hogy hogyan működik vízbe ejtés után a BlackBerry Curve 9360. A hangszóró, wifi, gombsor, képernyő, kamera és NFC mind működnek a vízbe ejtés után.

Ebben a videóban jó nagyot pottyan egy BlackBerry – gondolom, ezt már jópáran volt szerencsétek kipróbálni, így valamivel hihetőbb a videó tartalma, mint az elsőé.

Nem derül ki sok minden, de látható, hogy nem esik darabokra a telefon az esés erejének csökkentése érdekében, a tesztalany Curve szépen táncikál még a levegőben: a perem nyeli el a káros behatást.

Ryan szerint több száz ilyen leejtést kell túlélnie a tesztkészülékeknek, mielőtt gyártásra alkalmasnak ítélnék a készüléket, szóval bátran használhatod a BlackBerry-det – nem arra tervezték, hogy azonnal le kelljen cserélned egy pottyanás után, vagy szervizbe járkálj vele hetente.

A Playbook is derekasan állja a próbát arcra ejtés esetén (első esésre kevésbé tört össze, mint egy iPhone 4, pedig a súlya miatt instant halált jósoltak a tesztelők). Személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs, és kis hazánkban elég költséges lenne reprodukálni ezt a tesztet, de Laci biztos linkel még néhány Playbook leárazást, szóval bátraké (és gazdagoké) a szerencse a videóban látottak megerősítésében, esetleg cáfolásában.

Adalék információ: külföldön lehet biztosítást kötni a tabletokra, telefonokra is (egy ilyen cég csinálta ezt a tesztet), nálunk “sajnos” csak jutányos áron lehet javíttatni őket.

http://www.youtube.com/watch?v=LwM_81EGRPc

Egy Angry Birds-párnás úriember is dobált egy elfogulatlan teszt keretein belül egy gyönyörű, fehér BlackBerry 9780-at, és ugyan nem sok derül ki a rombolás mértékéről, a képernyő épnek tűnik két dobás után is. Ha észreveszel még valamit a videóban, oszd meg velünk!

Noha nem will it blend videóról van szó (csak will it bend-ről), láthatjuk, hogy szeretett Torch-unk milyen ruganyos: azonnal visszaáll a lenyomás után rendes formájára. Kár, hogy nem láthatjuk a működését a teszt után, de az alakját annyira jól visszanyerte a készülék, hogy még az is hihető, hogy ezek után működik.

Te csináltál már valaha valamit a BlackBerry-ddel, amitől tönkre kellett volna mennie, de nem ment?

Vagy: öltél már meg BlackBerry-t? Hogyan sikerült elérned? :)

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F