BlackBerry Leap bemutató sok-sok videóval + specifikációk

BlackBerry-Leap-Device-Lead-Image-Review

Míg a BlackBerry termékvonal előző két készüléke, a zászlóshajó Passport és az üzleti felsőkategóriás Classic egyaránt a fizikai qwertys palettát erősítették, a BlackBerry Leap azokat célozza meg, akik egy megfizethető, teljes érintős, korszerű vonalvezetésű és beltartalmú készüléket szeretnének.

A BlackBerry megfogalmazása szerint a Leap “kifejezetten azoknak a profi mobilfelhasználóknak készült, akik okostelefonjukat erőteljes és strapabíró termelőeszkönek tekintik, és érzékeny természetű kommunikációikat szeretik folyamatosan biztonságban tudni.”

Ezekre a dolgokra van tehát kihegyezve a Leap marketingje, s mindez egyenesen a cég jelenlegi fókuszpontjával is egyező dolognak számít. Mindazonáltal felesleges ezt ennyire ragozni, egyszerűen azt is mondhatjuk, hogy az új készülék simán csak azoknak szól, akik szeretnék a legújabb teljes érintős BlackBerry 10 készüléket beszerezni, és punktum. A legutóbb kiadott teljes érintős BB 10 készülék a regionálisan bekorlátozott Z3 volt, 2014 májusában.  Ezt megelőzően kaptuk a Z30-at, ami máig is egy erős, stabil, jó készüléknek számít, de azért mégiscsak 2013. októberében “született”. A Z30, pont jó tulajdonságai miatt máig is erősen teljesít eladás szempontjából, főként hogy korára való tekintetel manapság komoly árcsökkentésekben volt része. Van, ahol mindössze 250 dollárért beszerezhető.

Egyéb teljes érintős készülék nem is került az első fecske, a Z10 után kiadásra, hacsak nem vesszük ide a BlackBerry Porsche P’9982-t, ami azért nem egy tömegtelefon, árfekvése következtében semmiképpen nem fog hatalmas vásárlóközönséget megmozgatni.

Az okostelefonok világában ez igen hosszú idő, a teljes érintős fanok kénytelenek voltak tehát igen sokat várni. S ha ez nem volna elég, a Z10 pedig ráadásul talán túl hamar kihalt utód nélkül.

Így kimondhatjuk, hogy a Leap még éppen jókor érkezett, bár e sorok írója túlzottan sok minden izgatót nem lát benne (a kijelzőjét a tesztelők nagyon dícsérik), némi ráncfelvarráson túlmenően, de igen sokan bizonyára nagyon vártak egy hasonló Z10-utódot.

Hogy a kétségtelenül nagy várakozás mennyiben fog tényleges eladásokként realizálódni, az természetesen még a jövő zenéje. A készülék egyébként kétségtelenül szép, ígéretes, jókor jött, minden potenciál megvan benne. Részünkről tehát: hajrá – s most lássunk néhány (konkrétan 3) videót, amelyek a Leapet mutatják be különféle aspektusokból. A harmadik egy izgalmas, kicsomagolós filmecske, s ráadásképpen e cikk végén a specifikácókat is megtekinthetjük.

Hasznos és kellemes időtöltést kívánunk!

BlackBerry-Leap-Spec-SheetBlackBerry Leap specifikációk – katt a nagyításhoz!

Forrás: Crackberry

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F