BlackBerry Messenger 7: mostantól hang alapú csevegéssel

bbm-voice

A 7-es verziószámú BB messengerrel egy remek új funkciót jelentett be a RIM: ingyenes hang alapú chat-elést wifin keresztül.
Sajnos a BBM 7-es egyelőre csak a BlackBerry Beta Zone-on keresztül elérhető, amit magyarként még mindig nem használhatunk hivatalosan. Pedig épp a közelmúltban kb. 40 országgal bővült a béta zóna (zömmel banánköztársaságok), mi továbbra sem vagyunk célország…. A letöltéshez így marad a trükközés, vagy a türelem.

A sajtótájékoztató szokásosan bőbeszédű és szuperlatívuszoktól hemzsegő, redundáns szócséplése okán a részletes ismertetéstől eltekintünk, a lényeg hogy a RIM az ingyenes hanghívásokkal “új szintre emeli” a social networking élményét, ahol “nem kell többé LOL-t írni, hanem élőben hallhatod a partnered valódi nevetését”, stb.

A BBM Voice számos kényelmes funkciót nyújt:

  • Az ügyfelek közvetlenül indíthatnak BBM hanghívást szöveges (írásos) csevegés közben, majd tetszés szerint visszatérhetnek az íráshoz.
  • A megosztott képernyő lehetővé teszi hogy egyszerre beszéljünk és írjunk, így pl. küldhetünk akár fotót is a beszélgetőpartnerünknek beszélgetés közben. Ugyancsak belemehetünk további partnerekkel folyó beszélgetéseink ablakába, ellenőrizhetjük emeiljeinket, vagy akár más alkalmazásokat is megnyithatunk – szintén a beszélgetés alatt.
  • A BBM vizuális indikátorral jelzi, hogy melyik partnerünk elérhető hanghívással.
  • A BBM Voice minden már meglevő, hanghívást támogató eszközzel, pl. a vezetékes vagy Bluetooth headsettel kompatibilis. Az ügyfelek a készülék beépített kihangosító funkcióját is használhatják.
  • Ha az idő épp nem alkalmas hanghívásra, az ügyfél választhatja azt, hogy írásos üzenettel válaszol.

 

A BBM Voice OS 6-os és a feletti rendszerekre elérhető a BlackBerry Beta Zone-ból.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F