BlackBerry Prague lesz az első Androidos készülék neve?

Leap-Android-Mockup

Nagy port kavart a BlackBerry Android felé kacsintgatásának híre. A fórumok már nemcsak spontán forrnak a pro és kontra indulatoktól, hanem újabb és újabb híresztelések is rátesznek egy lapáttal a szenvedélyes polémiára.

A legújabb hír(esztelés) szerint már megvan az első Android operációs rendszerű BlackBerry kóneve is: Prague. Egy újabb európai város neve az Oslo után. Az Oslo egy Passport-változat lesz, attól eltérő külcsínnel, az eljövendő csúszkás Venice szintén egyedi kinézetű, a Prague viszont -ha minden igaz- teljesen hasonló lesz a már meglevő teljes érintős vonalhoz (Z3, Leap).

A fenti kép azért csak egy illusztráció (egy Leap), s mint ilyennek valószínűleg nem kell szó szerint venni a kinézetét.

Az n4bb szerint nem kell zászlóshajó-stílusú készülékre számítani a Prague esetén, sokkal inkább alsó kategóriás lesz őkelme, célterületként pedig a “feltörekvő piacok” (pl. India) vannak számára kijelölve. Ez ellentmond a pár nappal ezelőtti feltételezéseknek, amelyek arról szóltak, hogy a csúszkás Slider (vagyis a Venice) lenne az első Android-Berry.

Az nem teljesen világos, hogy mi lehet a cél egy ilyen tizenkettő-egy-tucat Androidos készülékkel, mert őszintén: Átlag János, ha konkrétan Android készüléket akar venni, akkor mi a viharért pont egy olyat venne, ami teljesen hétköznapi, vagy az alatti paraméterekkel bír, semmiben ki nem tűnik, és az egyetlen “érv” ami mellette szól, hogy a BlackBerry gyártotta? Ez kb. kit érdekel, aki nem hardcore BlackBerry-fan? (Lehet, hogy még őt sem, pont az OS miatt…) Végülis annyi jó Androidos készülék van jó áron már most is…

A készülék a pletykák szerint teljes érintős darab lenne, a Z3-hoz hasonló kinézettel. A tervezett kiadás dátuma pedig 2015 augusztusa.

Bár a BlackBerryvel kapcsolatos legtöbb hír manapság erre az Android-hisztériára fókuszál, azért emellett legújabban az OS 10.3.2 kijövetele is hír, s mi több, a cég már tájékoztatott arról is, hogy a 10.3.3 is folyamatban van, gőzerővel dolgoznak rajta, s nagyon hamar ki fog jönni. Nincs tehát a BlackBerry 10 sem elvetve, sem elhanyagolva, akár lesz Androidos BlackBerry, akár nem. S ez azért némiképpen megnyugtató.

Forrás: N4BB

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F