Boldog Szülinapot, BlackBerry!

16 évvel ezelőtt jelentette be legelső BlackBerry készülékét a Research In Motion. Bár a BlackBerry kifejezést eredetileg a „professzionális mobilfelhasználók áttörést jelentő vezeték nélküli email-szolgáltatására” használták, hamar a tényleges készülék szinonimájává is vált a szó.

E héten ünnepeljük az 1984-ben alapított cég BlackBerryjének (magának az első készüléknek) 16. születésnapját.

A RIM legendássá vált (fenti képen látható) készüléke sok szempontból úttörő volt, és teljes bizonyossággal katalizátora lett mindannak, ami utána következett.

A BlackBerry 850 személyhívó (pager) egy 32 bites Intel 386-os processzort kapott, 2 MB Intel flash memóriával. A beharangozó sajtóközlemény szerint a hordozhatónak  tervezett, pontosabban „viselhető” készülék (ezzel arra céloztak, hogy nagyon kis helyen elfér, övcsatjával derékszíjunkra helyezhetjük) egyetlen AA méretű alkáli ceruzaelemmel képes egy teljes napon (24 órán át) működni.”

Ha esetleg valaki még nem tudná, a RIM ügyvezetése azért választotta a BlackBerry nevet, mert a készülék billentyűzetének gombjai a szeder (angolul blackberry) gyümölcs bogyóira emlékeztettek.

Kicsivel több mint másfél évtized alatt ide fejlődtünk

BOLDOG 16. SZÜLINAPOT, BLACKBERRY!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F