Botrányos hír a CrackBerry blogon: hamis elemzésnek hitelt adva közölt megalapozatlan cikket a Forbes magazin a BB10 megjelenésének időpontjáról

BlackBerry 10 QWERTY Phone

A botrány a Crackberry blogon látott napvilágot. A dolog igen ellentmondásos, mindenesetre a lényeg az, hogy a Forbes magazin -hitelt adva egy eddig soha, senki által nem ismert “elemző cégnek”, bizonyos Detwiler Fenton-nak- azzal a hírrel rukkolt elő, miszerint jövő június előtt semmilféle BB 10 készüléket nem fogunk látni
Tekintve, hogy az ismeretlen “szakértőknek” nemcsak ismertsége, hanem hitelessége is a nullához konvergál, a Crackberry nem érti, hogy egy olyan tekintélyes lap, mint a Forbes hogy vehetett át csont és kritika nélkül egy ilyen megalapozatlan kijelentést. (Nos, ezt magunk sem értjük itt a SzederBlogon… de valaki bizonyosan hasznot remélt belőle, ahogy már ez lenni szokott pl. a tőzsde manipulatív és spekulatív világában – hogy mást ne mondjunk…)

A Crackberry, sok éves története során, amelyet BlackBerryvel kapcsolatos hírek közlésével töltött, soha egy alkalommal sem találkozott a rejtélyes Detwiler Fentonnal, még véletlenül sem.  Jöttek a semmiből, majd egyből “szakértőként” megmondták a “frankót” – egyenesen a neves Forbes-nak!

Hogy a dolog tisztázódjon, a Crackberrynél a RIM-hez fordultak egy érdeklődő levélben, ahonnét a következő, meglehetősen egyértelmű választ kapták:

A kereskedelmi forgalomba kerülés pontos részletei a január 30-i globális bejelentés eseményén fognak napvilágot látni. Ügyvezetőink világossá tették, hogy az érintőkijelzős készülék röviddel a fenti bejelentést követően elérhető lesz, amit nem sokkal ezután a fizikai billentyűzettel ellátott verzió fog követni.

Tehát annak ellenére, hogy -nyilvánvaló okokból- a RIM nem jelölt meg konkrét dátumot, a fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a júniusi rémhírek teljességgel alaptalanok. Támaszkodhatunk még közvetve a RIM ügyvezetésének legkülönbözőbb helyeken és időpontokban elhangzott, konzekvens sajtótájékoztatóira is, amelyek egyöntetűen és következetesen a fenti állásfoglalást erősítik.

Továbbra sincs tehát miért aggódni, a RIM hivatalos álláspontjában joggal bízhatunk: nem sokkal január végét követően kereskedelmi forgalomba kerülnek a 10-es széria első képviselői.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F