Chen: „az okostelefon biznisz újra nyereséges lesz”

JohnChen-AGM

Ki ne hallotta volna a provokatív kérdést: miért csinál a BlackBerry még mindig telefonokat? Hát persze hogy mindenki. Minden „független” blog, minden média, minden újságíró első kérdése, ami eszébe jut, az ez, vagy valami hasonló.

Vagy éppen egyesek utolsó mentsvára, mikor már nem tudnak mibe belekötni. Némelyek nem képesek felfogni, sőt megemészteni, hogy hogyan állhatott fel a padlóról a szebb napokat látott cég.

A BlackBerry CEO-ja, John Chen pont az az ember, aki az ilyen kérdéseket különösen frappánsan tud megválaszolni. Legújabb, a Business Insider-rel készült interjújában újfent rávilágít, mi az, ami miatt a BlackBerry továbbra is épít okostelefonokat.

Chen szerint a BlackBerry telefonjai az ügyfelek belépési pontjai a céges biztonság, mint üzletág világába. A BlackBerry továbbra is képes biztonságos hátteret biztosítani olyan egyéb készülékeknek, mint az iPhone és az Android telefonok, de Chen elmondta, hogy a legnagyobb biztonság a BlackBerry készülékeivel nyerhető el. Számos fontos ügyfél számára szükséges a biztonságnak ez a szintje.

„Egy iPhone-t csak sokkal biztonságosabbá tudok tenni, mint amilyen alapból, de nem tudom annyira biztonságossá tenni, mint egy BlackBerry készüléket.” – mondja Chen. „Ha megnézed az USA hadseregét, még mindig tiszta BlackBerry-pártiak. Ha azt mondom nekik, nincs több telefon, elveszítem azt a piacot. A kérdés, hogy teszed nyereségessé a telefonokat olyan volumennél, amit ezek az emberek reprezentálnak?”

Ez lényegében kicsit sem meglepő, hiszen ugyanaz az üzenet, amelyet Chen mindig is hangoztatott, amióta a BlackBerry élére került, csak most más szavakkal elmondva. Chen már korábban megfogalmazta, hogy nem aggódik a BlackBerry-szkeptikusok miatt (ld. a lenti videót) és hangsúlyozta azt a szándékot, hogy folytatni fogják a hardverbiznisz építését.

Egyedül azok kérdőjelezik meg még mindig, hogy a BlackBerry miért készít telefonokat, akik egyáltalán nem figyeltek arra, amit Chen a kezdetektől következetesen hangoztat.

Forrás: Crackberry

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F