Chen belső levele szerint a BlackBerry végzett az átszervezésekkel – új szakasz kezdődik a cég életében

jc

A Reuters hírügynökség érdekes információt tett közzé  a BlackBerry belső levelezéséből. Az elhíresült üzenet magától John Chentől származik, és arról szól, hogy a cég újrastruktúrálásának folyamata végére ért.

 

„Befejeztük a restruktúrálási notifikációs eljárást, és a három évvel ezelőtt elkezdett munkaerő-csökkentésen is túl vagyunk.” -hangzott az üzenet a BlackBerry megbízott ügyvezetőjétől, John Chen-től, amelyet pénteken küldött szét egy belső körlevélben.

Chen személyesen mondott köszönetet mindazoknak, akik kitartottak a cégnél az eljárás során.

A BlackBerrynél durván 60 %-os munkaerő-leépítés történt az elmúlt 3 esztendőben, miközben a cég próbálta „újra kitalálni” magát. A cég, amely valaha az okostelefon-piacot uralta, legutolsó négy évében drámai veszteségeket szenvedett el az Apple iPhone-ja és egy pár egyéb rivális gyártó Android operációs rendszerű terméke által.

Chen, aki nagyjából 8 hónappal ezelőtt átvette a kormányrudat, fürgén cselekedett, hogy stabilizálja a céget nem létfontosságú vagyontárgyak eladásával, stratégiai partneri  kapcsolatok megkötésével a gyártás és az ellátólánc stabilizálása érdekében, és a készpénztartalékokat is sikerült megemelnie értékes hazai céges ingatlanok eladása révén.

Chen, akit a tech szektor sorsfordító lépésekre képes művészeként tartanak számon, versenytárs szándékozik maradni az okostelefon-arénában, de közben arra koncentrál, hogy újraformálja a céget annak kulcsfontosságú erősségeire támaszkodva, mint amilyen például a mobil adatbiztonság és a mobil eszközmenedzsment.

Chen üzenetében megjegyezte, úgy hiszi, a BlackBerry jó úton halad a felépülés felé, és bizonyos abban, hogy a cég eléri a kitűzött célokat és pozitív cash flow mérleggel zár a fiskális év végén.

Megjegyezte továbbá, hogy a 17500-ról 7000-re csökkent létszámú cég most olyan pozícióban van, hogy stratégiai beszerzéseket tud lebonyolítani, amelyek a jövőbeli bevételek területeit fogják erősíteni.

 

A múlt héten ilyen volt pl. a Secusmart megszerzése, amely egy német magánkézben levő cég, hang- és adattitkosításra specializálva. A megállapodás az elvárások szerint nagyban növeli majd az ügyfelek egy bizonyos rétegének bizalmát, azokét, akik tudatosan a legbiztonságosabb megoldásokat keresik. Ilyenek pl. a kormányzati ügynökségek.

Chen szerint a BlackBerry most a megfelelő szervezettel és csapattal rendelkezik ahhoz, hogy végrehajtsa üzleti stratégiáját.

Megfogalmazása szerint nem hagyott lehetőséget hibázni a BlackBerry fordulata tekintetében, és arra kérte fel az alkalmazottakat, hogy maradjanak összeszedettek munkájukban továbbra is, miközben a cég az új eszközmenedzsment rendszerét, valamint ősszel a Passport és Classic készülékeket kiadja.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F