Chen lehet, hogy meggondolta magát, és mégis lesz BlackBerry tablet

tablet-demo
Az eredeti PlayBook nem aratott olyan óriási sikert, ahogy azt a cég és a tablet fanjai feltételezték, de az élet néha igazságtalan. Sok jó és életképes készülék bukik el ilyen-olyan okoknál fogva.

Most azonban meglehet, itt az új lehetőség, ugyanis kedvenc BlackBerry CEO-nk, John Chen úgy nyilatkozott, mégiscsak elképzelhető, hogy van némi olyan rés a tablet-piacon, amit a BlackBerrynek kéne betömnie valamikor, a közelebbről meg nem határozott jövőben.

Egy március eleji CNET-interjúban hangzott el Chentől a fenti, némiképp homályos utalás, mindazonáltal további megnyilvánulásaiban Chen egyértelműen reményt adott a PlayBook-utódra áhítozó nem kevesek számára.

Nincs a gyártósoron, de a fejemben már megvan – mondta Chen a CNET-nek a Mobile World Congressen. Bár a BlackBerrynek nincsenek azonnali tervei egy tablet kiadására vonatkozóan, mindenképpen felettébb érdekes, hogy Chen nem hogy nem utasította el a nekiszegezett felvetést, hanem igen pozitívan nyilatkozott a témában, amikor feltették számára a konkrét kérdést.

Ez különösen annak a fényében izgalmas, hogy korábban ugyanebben a témában homlokegyenest ellentétes nyilatkozatot is tett már.

Amennyiben a BlackBerry visszatér a tablet-játszmába, ne számítsunk arra, hogy beáll a sorba egy tizenkettő-egy-tucat-tablettel, amelyekből már így is túlkínálat van. Ha belegondolounk ez nem is lenne logikus. Chen ugyanis így fogalmazott: “Azt akarom, hogy más legyen. Hogy ikonikus legyen. Egy tabletet kihozni öncélúan, csak azért, hogy legyen egy tabletünk, nos az nem lenne helyes.”

Egy biztos, és elvitathatatlan: Chen komolyan veszi, amit csinál, és amit eddig tett, azt jól csinálta, az eredmények igazolták. Izgatottan várjuk hát ebben a témában is a fejleményeket, mint annyi más téren is a BlackBerry kapcsán. Hiszen, hogy egyebet ne mondjunk, van ott még a talonban sok minden, a megvalósulás különböző fázisaiban. Ott van pl. minimum 3-féle fizikai qwertys készülék, két kifordítható, és egy slide-os billentyűzettel (utóbbi nagyon közel a megvalósuláshoz, valódi fotókon elcsípve), s a madarak még egy okoseszköz -ha minden igaz, egy óra- lehetséges megjelenéséről is csipognak egy ideje.

Így nem marad más hátra, mint várnunk, ami persze nehezen megy, de addig is örülhetünk legalább, hogy van számos olyan BlackBerry készülék már most is a piacon, ami hiánypótló. Ha nem is tabletként, de itt van pl. a Passport, amit nyugodtan nevezhetünk fizikai qwertys phabletnek.

Természetesen amint többet megtudunk egy eljövendő tablet specifikációiról és az egyéb konkrétumokról, azonnal tájékoztatunk róla.

Addig is írjatok, kommenteljetek: ki milyen funkciókat látna szívesen a jövő BlackBerry PlayBook-jában.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F