Chen megfontolja, hogy a BlackBerry phabletekkel erősítsen a piacon

Z30

Miközben a hírek szerint jól fogy a BlackBerry Z3 Indonéziában, úgy tűnik, Chen abban töri a fejét, hogy egyéb, jól teljesítő piacok felé is fordítsa a BlackBerry szekerét.

Le is ült a minap a Jakarta Post képviselőjével egy interjú erejéig, ahol számba vették a BlackBerry pár múltbéli veszteségét is, de főként a jövőre fókuszált a beszélgetés.
Chen kifejezte örömét, hogy Z3 elkészült, és a piacon van. A legérdekesebb része azonban az volt az interjúnak, amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy milyen esetleges egyéb termékeket tervez bevezetni és eladni a BlackBerry az Indonéz piacon. Erre úgy reagált, hogy a legvalószínűbbnek a phableteket tartja, bár erről még közel sem született döntés. Konkrétan így válaszolt:

Ha valami mást is csinálni fogunk, akkor az a legvalószínűbb, hogy phablet lesz. Ha megnézi a stratégiánkat, valamint azt, hogy merre tart a piac, látható, hogy határozottan van kereslet olyasmire, ami egy telefon és egy tablet közt helyezkedik el méretben. Úgy vélem, a phablettel idejekorán vagyunk, a tablet már elkésett. Ez nem rossz dolog, mert új technológiát hozhat. De ha meglesz rá a lehetőség, akkor a phablet irányába megyek el. […] Azt fogjuk építeni, amire a piacnak igénye van.

A BlackBerry egyébként nem mondható teljesen tapasztalatlannak phablet-témában, hiszen már a Z30, mint első fecske is simán ez a kategória, amennyiben elfogadjuk a definíciót, miszerint az 5 – 6,9 collos kijelzőjű “okos” készülékek számítanak phabletnek.

Kíváncsian várjuk a további híreket és a fejleményeket e témában, amelyek -BlackBerrys “szokás” szerint- valószínűleg újfent kiszivárogtatások formájában kerülnek majd legelőször napvilágra.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F