Chennek nincs ellenére az Android – ha az biztonságos

BlackBerry-Ceo-John-Chen-BlackBerry-Classic

… „Avagy a világos beszéd halála” lehetne az alcím. John Chen az eljövendő stratégiai lépések tekintetében sosem volt túl bőbeszédű, amit azonban kimondott, az azért úgy is volt eddig.

Chent amúgy szavatartó és egyenes vezetőnek ismertük meg. Mindazonáltal a BlackBerrynek -s így Chennek is- valahogy mintha lenne egy „ellensége”, megfigyelésünk szerint.

A BlackBerryvel kapcsolatban szinte mindig, szinte minden világos és egyértelmű -akár nem megy a cégnek jól, akár jól megy éppen-, de van egy olyan momentum, aminek hallatán rendre megfagy a levegő: ez a mumus pedig az Android. Valahányszor az Android témája szóba kerül, a BlackBerry leblokkol. Vagy nagy csend támad, vagy összevissza beszéd kerekedik, ellentmondó információkkal.

Mint tudjuk, a közelmúltban fellángolt egy pletyka, amely szerint a BlackBerry olyan komolyan kacérkodik egy Android operációs rendszerű mobil piacra dobásával, hogy már konkrétan meg is van, melyik lesz ez a készülék, s az is, hogy mikor érkezik.

Ezt követően nem sokkal már beindult a variálás, különféle „megbízható források” egymásnak ellentmondó információkat szellőztetnek hetek óta, felkavarva a nyári uborkaszezon állóvizét, hogy ezzel a képzavarral éljünk.

Míg nem a minap megszólalt maga a Főnök is. Na, ne lélegezzünk fel, mert Chen úr sajnos nem oszlatta el a szaporodó zűrzavart. Na most, ha nem oszlatta el, akkor könnyű kitalálni, hogy mi történt: még hozzátett kicsit a káoszhoz.

A hírekből úgy tűnik, hogy politikusok által előszeretettel használt homályos beszéddel van dolgunk, tehát amikor mondunk is valamit, meg nem is.

A CNBC híradása szerint ugyanis, amikor a John Chennel készült interjújukban feltették a kérdést: igaz-e, hogy a BlackBerry egy tisztán Android készülék építésén dolgozik, Chen így válaszolt:

Mi csak biztonságos telefonokat készítünk, és a BlackBerry a legbiztonságosabb készülék. De ha megtaláljuk a módját, hogy biztonságossá tegyünk az Androidos telefonokat, akkor azt is fogunk építeni.

Ezzel ugye szemlátomást nyitva hagyta azt a kérdést, hogy ezt a bizonyos módot megtalálták-e már. Mintha valami időhúzásra játszana.

Nem tudni, hogy ha már megvan az a bizonyos „biztonságos Android” (ami azért valljuk be, kicsit olyan fogalom, mint a monogám prostituált), akkor miért kell vajon ennyire titkolni hogy melyik lesz az a készülék, és mikor jön ki; ha pedig nincs még meg, akkor dolgozik-e rajta aktívan a BlackBerry.

Újfent megállapíthatjuk, hogy a BlackBerry esetében az Android: egyszerre szürkületi zóna, szent tehén, és valami emészthetetlen dolog kombinációja, amit se lenyelni, se kiköpni nem tud a cég.

Az valahogy érezhető, hogy nagy dilemma nekik. Vagy ha nem az, akkor egy nagyon-nagyon rafinált, tudatos marketingmunka láttatja ilyennek a képet. De hogy mi célból… az majd kiderül – ha így van…

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F