Csúnya lett a Samsung billentyűzetes tokja a Galaxy Note 5-höz

note-5-keyboard-case-silver

A Samsung készített egy fizikai qwertys tokot az új Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 Edge+ készülékhez, s az ronda lett – adta hírül sommásan az Androidcentral híradása nyomán Bla1ze a Crackberryn.

A Samsung billentyűzetes tokkal állt elő a Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 edge+ számára, amely fizikai tasztatúrával látja el a phablet-család e két tagját. Az eszköz egy négysoros, komplett billentyűzet, hardveres gombokkal kiegészítve. Fekete, arany, valamint ezüst színekben lesz elérhető, 80 dollárért.

Szerintünk egyébként nem annyira vészes ez a kis kiegészítő, sőt, láttunk már sokkal-sokkal rosszabbat is.

Egyfelől nagy pirospont, hogy nem próbál semelyik BlackBerry billentyűzetére direktben hasonlítani.

Másfelől arra is gondoltak, hogy elhelyezzék alul a „kötelező Androidos szentháromság” fizikai gombjait: a multitaszk, home és vissza billentyűket.

További pozitívum, hogy a kiegészítőnek nincs szüksége bluetooth, wifi vagy NFC kapcsolatra, tehát áramforrásra, s így külön töltésre sem, egyszerűen kapacitív elven működik. A gombok közvetlenül a kijelzőt érintik/nyomják meg. Így az egész csak egy tokból és egy billentyűzetből áll.

A dizájn, nos azzal már valóban lehetne vitatkozni. Talán jobban követhették volna a készülékek felső élkiképzését,  a Note 5, illetve a Galaxy S6-nál alkalmazott éles, merész, hirtelen kanyarodó vonalvezetést, ami által a kiegészítő valóban jobban harmonizálna a készülékházzal. A körben nagy rádiusszal kivitelezett lekerekítéstől kissé bumfordi lett. Na de ha egyből szép lenne, akkor ugye hogyan adhatnák ki a Keyboard 2-t később? :)

Lapzártáig nem érkezett róla hír, hogy a BlackBerry ugrott-e jogilag a Samsung billentyűzetére, mint ahogy a Seacrest-féle iPhone-kiegészítő Typo esetében (joggal) láthattunk. Tekintve azonban, hogy eme kiegészítő kicsit sem hajaz semelyik BlackBerry tasztatúrájára, s a BlackBerrynek mint tudjuk, soha nem volt baja pl. sem a Sony Ericsson, sem a Motorola, sem a Nokia, sem a Palm/HP, sem a Dell, sem a Samsung korábbi fizikai billentyűzetes példányaival, nem tartjuk valószínűnek ezt a forgatókönyvet.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F