‘Dislike’ gombon dolgozik a Facebook

Facebook-2015

…jelentette be Mark Zuckerberg a minap a nagy hírt.

Biztosan gigantikus programozói munka lehet, hiszen a fészbúk-rajongók hiába kérték régóta, kívánságuk eleddig nem teljesült. (Nem, valójában nyilván nem programozási nehézségről van szó, hanem arról, hogy hiányzott az ügyvezetői szándék ez ügyben.)

Ugyanakkor többféle “házi” megoldás eddig is volt már erre, pl. utólag telepíthető Firefox bővítményként.

Nos, úgy tűnik, az évek óta tartó fehasználói könyörgés meghallgatásra talált Cukorsüveg bácsi részéről, és hajlandó a kérdéssel foglalkozni – ugyanakkor egyedi megoldást szeretne, nem a több szociális média majmolását.

“Az emberek sok-sok éve kérdeznek a ‘dislike’ gombról, és valószínűleg rengetegen kérték is hogy legyen, s a mai nap különleges abból a szempontból, hogy kijelenthetem, ténylegesen dolgozunk rajta, és nagyon közel vagyunk egy tesztkiadáshoz.”- mondta.

A dislike, avagy ‘nem kedvelem’ gomb témáján tehát nemcsak dolgoznak, hanem a Facebook CEO szerint már közel is van a megvalósuláshoz. Ugyanakkor sem Zuckerberg, sem a cég nem jelölt meg konkrétabb dátumot a megjelenés kapcsán.

A CNBC-nek adott interjúban hozzátette, hogy nem olyan jellegű “leszavazós” gombot szeretne, mint pl. a Reddit-en, hanem inkább olyat, amivel az emberek az együttérzésüket tudják kifejezni egy szóbanforgó témában, mivel köztudott, hogy ha megosztanak valami szomorú dolgot, azt elég furcsa és kényelmetlen érzés “kedvelni”.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F