Egy Bécsben ellopott magyar Berry története

Egyik kedves Olvasónk a mosdóban felejtette Berryjét, aminek fél perc alatt lába kélt. Elképesztő, ami ezután történt!

Eszter a mosdóban felejtette a BlackBerryjét, de szinte azonnal visszament érte. A mosdót persze addigra elfoglalta egy nő, aki negyedórán át pepecselt ott. Olvasónk kitartóan várt, és amikor kijött a feltételezett tolvaj, megkérdezte, hogy megtalálta-e a telefont. A nő tagadott, és otthagyta a fiatalokat. Eszter a nő után ment, barátja pedig rendőrt, biztonsági őrt keresett – hiába. A BlackBerry nem volt elérhető. Egy újabb sikertelen egyeztetés végén Eszter megmondta a tolvajnak, hogy kerestetni fogja a telefonját a rendőrséggel. Akkor látszólag nem történt semmi, de később Viberen írtak Eszter barátnőjének a BlackBerryt megtalálók, hogy keressék meg őket a telefon miatt. Megbeszélték a találkozót, Eszter pedig SIM kártyája nélkül ugyan, de minden adatával együtt visszakapta BlackBerryjét.

Ezúton is gratulálunk Eszternek, hogy magabiztos kiállásával megvédte a tulajdonát!

Hasonló esetre mit ajánlunk?

  1. Menteni, menteni, menteni! Biztonsági mentés számítógépre, dropbox felhőbe, BlackBerry Protectre, ha van. Mindig legyenek meg az adataink számunkra elérhető helyen!
  2. Törölni kellene az adatokat? Akkor a BlackBerry Protect segít. Készülék ellopása esetén a BlackBerry Protect tud adatot törölni távolból, tud erős hangjelzést kibocsájtani a Berryből, és meg tudja határozni, hogy hol van éppen a BlackBerryd. Ez pont elég ahhoz, hogy egy BlackBerry ne legyen vonzó célpont a tolvajok számára – még a rendőrség sem kell a lenyomozásához.
  3. Legyünk olyan bátrak, mint Eszter – Eszternek ugyan nem volt (eddig) biztonsági “felszerelése,” de kemény fellépése sikerrel járt.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F