Egyre jobb a BBM!

bbm-user2

A BBM múlt szeptember óta minimum 3 nagyobb frissítést kapott. A cég figyelemmel kíséri a felhasználói visszajelzéseket és igényeket, s a legtöbbek által igényelt funkciók zömét be is építik a kliensbe.

Az Inside BlackBerry most úgy döntött, hogy kicsit részletesebb betekintést nyújt a BlackBerry Messenger jelenével és jövőjével kapcsolatban.

Nagyobb biztonság, nagyobb adatvédelem

A biztonság és az adatvédelem egyre nagyobb szerephez jut az újabb verziókban, de egy másik fontos szempont, a kényelem sincs szem elől tévesztve.

Szeptemberben érkezett a privát csevegésekhez a notifikáció  képernyőfotó-készítésről, amely figyelmeztet, ha partnerünk screenshot-ot csinál a csevegésről.

Decemberben új lehetőség érkezett a BBM-be: a csak saját készülékről való üzenettörlés opciója – mások tudta nélkül, Android és iOS operációs rendszereken. Ugyancsak új funkció lett minden platformon a fotó visszavonásának lehetősége azok számára, akik az ‘adatvédelem és kontroll’ (Privacy and Control) lehetőségre feliratkoztak.

Januárban érkezett a notifikációs előnézet beállítási lehetősége Android platformra.

Több választási lehetőség a BBM Protected-ben

high-priorty-message-high-resA BBM Protected szolgáltatásban az üzenetküldés olyan biztonsági szinten történik, amely alkalmassá teszi azt kormányzatok és egyéb ügynökségek általi használatra is.

A fejlesztések e téren az alábbiak voltak:

  • Magas prioritású üzenetek: Mostantól ‘magas prioritású’ címkével láthatunk el egyes üzeneteket egy csevegésen belül.
  • Csoportos csevegések: Definiálhatunk egy csevegési témát, s meghívhatunk rá team-tagokat, hogy csatlakozzanak.
  • Kézbesítési és elolvasási notifikáció: Már a többrésztvevős csevegések is mutatják a fenti státusz-értesítéseket.
  • Copy/paste letiltása: Az IT adminok megakadályozhatják, hogy az alkalmazottak a BBM csevegések tartalmát kimásolják, s beillesszék máshova.

Nagyobb kontroll a csoportos és a több személyes csevegések felett

A BlackBerry folyamatosan adja hozzá minden platformon a csoportos és a több személyes csevegésekhez azokat a lehetőségeket, amelyeket mindig is szerettél és megszoktál már az a személyes csevegések közben is, mint például az üzenet visszavonása és szerkesztése.

Nagyobb kényelem

A BlackBerry a BBM-et mobil életünk középpontjaként képzeli el, ezért számos hasznos szolgáltatással vértezte fel és fogja ezután is. Más technológiákat integrál bele, s olyan funkciókkal látja el, amelyek megkönnyítik dolgunkat, meggyorsítják azt, amit éppen csinálunk.

A hasznos szolgáltatások kategóriájába tartozik számos online fizetési platform hozzáadása, mint pl. a PayPal-é. (Sajnálatos viszont, hogy ez hivatalosan Európában egyelőre csak pár nagyobb országban működik). Decemberben jött a Glympse, amelynek segítségével könnyen lekérhetjük csevegőpartnerünk pillanatnyi pozícióját.

Ami a más technológiákkal való integrációt illeti, további jó hír az Apple Watch okosórák támogatása tavaly szeptembertől. Apple okosóránkon immáron megtekinthetjük BBM üzeneteinket, de küldhetünk és válaszolhatunk is rájuk. Decembertől bekerült az iPhone 6S 3D touch technológiájának támogatása, ami által egy erősebb nyomással a BBM ikonra gyors üzenetküldésre, státusz- vagy profilkép-frissítésre, vagy keresésre nyílik módunk a kezdőképernyőről.

A keresésnél maradva, december óta kereshetünk BBM csevegéseinkben, kontaktjaink, csatornák és csoportok közt. Az Android felhasználók megkapták a képességet, hogy üzenetet küldjenek kontaktjaik egy egész kategóriájának (korábban ez csak az iOS és BlackBerry 10 platformok támogatták). Január óta pedig a csoportok képgalériáiban is tallózhat a júzer.

Több szórakozás

Üzenetet küldeni szórakoztató – vallja a BlackBerry. S mivel szórakoztató, ezért szeretik az emberek. A cég tudja, hogy a vidámság fontos tényező, s a biztonság mellett azon van, hogy a tartalmak gyorsan, kényelmesen, emészthető módon módon jussanak el oda, ahova kell.

Tavaly szeptemberben indult a Sticker Club, azaz a matricaklub, amely feliratkozás-alapú, s az előfizetők számára több száz matricacsomagot tartogat. A matricacsomagok bővítésének lehetőségét a cég kiterjesztette az Android-felhasználókra is, miután korábban már elérhető volt a dolog iOS-en és BB 10-en. Az Android júzerek mostantól betűtípust is válthatnak BBM-en belül.

Két új, közösségi médiával kapcsolatos fejlesztés is van: a csoportok képeinél és egyéb eseményeknél, amelyet a Feed megjelenít megtekintési, lájkolási és kommentelési lehetőség került be.

December óta pedig a Feeden megjelenő posztok is lájkolhatóak.

Még több dolog készül…

Az azonnali üzenetküldés kétségkívül továbbra is a kommunikáció egyik legnépszerűbb formája. A BlackBerry tudja ezt, s naprakészen feljeszti a BBM-et, s annak kényelmi, biztonsági, és szórakoztató szolgáltatásait.

Forrás: Inside BlackBerry

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F