Életciklusa végéhez ért a BlackBerry Blend

BlackBerry-Blend-1-3

Szomorú hír mindazok számára, akik kedvelték és használták (vagy még most is használják) a BlackBerry eme kényelmes desktop alkalmazását, hogy a Blend nem frissül többé. A cég hivatalos support oldalán tette közzé, hogy a szoftver elérte életciklusa végét, így július 31-én megszűnt annak hivatalos támogatása.

A BlackBerry Blenddel eredetileg 2014 szeptemberében jöttek ki, a BlackBerry Passport megjelenésével egyidőben. A szoftver lehetővé tette a felhasználók számára, hogy asztali gépükről vagy tabletjükről kényelmesen menedzselhessék BlackBerryjükre érkező tartalmakat. Így pl. könnyedén megkapjuk gépünkre, tabletünkre a notifikációkat, ráadásul nemcsak megnézhetőek a BBM-üzenetek, emailek, SMS-ek, s úgy általában minden, ami a Hub-ban megjelenik, hanem kényelmesen válaszolni is lehet azokra. A Blend még iPad-re is elkészült.

A BlackBerry Blend kliens már 2015 októbere óta nem kapott frissítést, de a feltelepített verziók azért továbbra is működnek, tehát itt nem „hirtelen halálról” van azért szó. Egy darabig ez még biztosan így is marad. A cég honlapjáról is letölthető továbbra is: a BlackBerry Desktop Software nevű csomag részeként, amely, mint tudjuk, két fő komponensből áll: BlackBerry Link és BlackBerry Blend.

A történetben egyébként nemcsak az különös, hogy e kiváló alapötletű, gyakorlatban is hasznos szoftver milyen rövid életű volt. Az is érdekes (vagy inkább bosszantó), hogy bár a Blendnek készült androidos változata is (tabletekhez), a Priv maga, érthetetlen módon nem támogatja a Blendet…

Ez annak fényében még érdekesebb, hogy manapság Chen már kvázi sértődötten oltja le a hardverekről érdeklődő újságírókat, azzal, hogy „a BlackBerry szoftveres cég”. Valóban? Hát akkor hajrá, Chen bátyó! Lássuk. Legalább akkor ezt…

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F