Elképesztő fizikai qwertys készülékkel rukkolhat elő a BlackBerry – már 2015 első felében!

Hybrid in normal state

A minap szárnyra kapott egy hír egy rendkívül szofisztikált kialakítású fizikai billentyűzettel megálmodott – egyelőre csak a koncepció szintjén létező- BlackBerry készülékről.

Hamarosan jött azonban az újabb infó, hogy nem is annyira csak koncepcióról van szó: két ilyen kialakítású készülék is tervbe van véve, Visa és Victoria kódnéven, és a megjelenés ideje várhatólag 2015 második negyedéve lesz!

A billentyűzet kialakításáról 

Az USA védjegyekkel foglalkozó hivatalának honlapján bukkant egy éber rajongó a #8,830,667 számú szabadalmi bejegyzésre, amely szeptember 9-ére datálódik, és amely egy „billenő (elforduló) fedéllel elrejthető billentyűzetet” ír le.

A fenti illusztráció a telefon normál konfigurációját mutatja, amely esetén  a billentyűzet egy sora érhető el.  Reményeink szerint szerint (ez csak feltételezés tehát) nem kizárt, hogy az az egy sor érintésérzékeny is lesz, úgy, ahogy a Passport esetében a teljes tasztatúra, tehát trackpadként is fog üzemelni. Az adott sor remekül kihasználható az egyszerű, mindennapos funkciókra, mint navigálás webböngészésnél, játék, oldalgörgetés, hívásfogadás, stb.

Valahogy így néz majd ki teljes pompájában a „nyitott” billentyűzet:

Hybrid with keyboard

Az alábbi illusztrációkon pedig a működés további részletei láthatók – oldalnézetben:

Hybrid mechanism details

Okos és kifinomult módja a fizikai gombsor elrejtésének/előcsalásának, és roppant (eddig nem látott) mértékben helytakarékos. Nincs szükség olyan slide vagy swivel mechanikára, ami roppant mód megbonyolítja a szerkezetet, és megnöveli a kinyitott készülék méretét. Nem szenved csorbát gyakorlatilag a hatalmas érintőkijelző felülete, nincs szükség négyzetes kialakítású kijelzős kompromisszumra sem.

Várjuk a véleményeket, hozzászólásokat!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F