Elsőként BBM-re érkezik meg a „Colbert emotikon”

colbertemojishow

A BlackBerry mindig is sok nagy és még több kisebb dologban volt úttörő. Most épp egy kisebb dolog van porondon: a közelmúltban a cég bejelentette a kissé vicces, ám mégis teljesen komoly hírt, hogy a BBM lesz az első azonnali üzenetküldő alkalmazás, amely támogatni fogja az Unicode konzorcium-féle „Colbert” emotikont.

A felvont szemöldökű arc a neves amerikai talkshow-házigazda, Stephen Colbert jellegzetes arckifejezésére hajaz. Az új emotikon BBM-be kerülését Mike Mitchell jelentette be a BlackBerry nevében a céges blogon:

Teljesen logikus, hogy az a cég, akinek nevéhez az okostelefon kifejlesztése kapcsolódik, jelentsen be elsőként egy olyan emotikont, amit egy másik, szintén eredeti alakról neveztek el. Jómagam roppant sok közös vonást látok Stephen Colbert és a BlackBerry közt. Mindkettőnek kultusz-szerű rajongótábora és követői vannak, mindkettő mer más lenni, és kilógnak a sorból egyediségükkel.

A Colbert emojit még márciusban hagyta jóvá az Unicode Consortium, megállapítva, hogy annak használata, idézzük: „elutasítással és (némi) meglepetéssel társuló szkepticizmust” hivatott kifejezni. Így lett a jellegzetes arckifejezésből hivatalosan is elismert és használható stilizált mém, biztosítva Colbert számára az „örökkévalóság” egy sajátos szeletét.

A showman maga is közzétett egy videót az új emotikonról akkor, megemlítve, hogy az 2017 előtt nem valószínű, hogy elérhető lesz a nagyközönség számára, ám a BlackBerry szemlátomást nem akart olyan sokáig várni.

(Csak zárójelben tesszük hozzá: bárcsak más területeken is ennyire iparkodtak volna…)

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F