Érdekességek a Priv körül

BlackBerry-Priv-DTEK-copy_0

A Priv hivatalos bejelentésén mindenki felbátorodott, s elemezni kezdték a készülék részleteit, mindenféle szempontból.

Általában a sajtóképek nem mutatnak túl sok aprólékos részletet, ez alkalommal azonban úgy tűnik, a BlackBerry kifejezetten fel akarja piszkálni az emberek kíváncsiságát.

Ahogy azt sokan észrevették, az egyik fotón pl. egy szokatlan app ikonja látható, DTEK felirattal. Az ikon maga is eléggé beszédes, mivel egy BlackBerry logó látható rajta, s egy stilizált fekete ember fekete árnyékkal amint egy hátsó ajtóban (backdoor?) áll. Bár nem tudni, mit művel ez az app, azért némi gyanúnk van rá, hogy mire szolgál. Főleg azok után, amit John Chen nyilatkozott egy nemrégiben tartott kerekasztal-beszélgetés során. Ott ugyanis közölte a publikummal, hogy a BlackBerrynek lesz egy saját alkalmazása, amely az Android biztonságosságát hivatott majd növelni. Ez az alkalmazás pedig olyan technológiát használ, amely:

alkalmas arra, hogy az egyén értesüljön róla, ha szimatolnak utána, ha támadás érte készülékét, vagy veszélyeztették azt. ”

Chen hozzátette: a képernyőn megjelenő notifikációk értesítik a sérülékenység felmért fokáról, s az illető tudni fogja, ha bármi történik vele.

A DTEK jelentését (ha van neki, és nem csak egy fantázianév) próbálták többen megfejteni, de találgatáson kívül csak addig jutottak, hogy minden bizonnyal  az angol detect (felderítés, detektálás) szóhoz van köze, ill. abból jön.

A másik érdekesség ez a szép közelkép a Priv fizikai billentyűzetéről, az egyik billentyűn három, ismerős vertikálisan elhelyezett ponttal: a három “pötty” némely ikon alatt is megtalálható, ám nem mindegyik alatt. A BBM, a Naptár, a Google Play Store és a Chrome böngésző esetében láthatóak.Priv-By-BlackBerry-Keyboard

Elképzelhető, hogy ezen programok esetében a billentyűzet hardveres gombjával, amelyen a három pont szintén szerepel, az adott alkalmazáson belül a „bővebb” vagy „speciális” opciókat hívhatjuk elő, de ez majd még kiderül, reméljük hamarosan.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F