Év végétől megszűnik a WhatsApp BlackBerry támogatása

Whatsapp

A népszerű többplatformos csevegőprogram többek közt arról volt ismeretes, hogy az elsők közt volt elérhető BlackBerry 10-re, azaz amikor még nem volt semmi más lehetőség, beleértve a Vibert és a Skype-ot, WhatsAppolni már akkor is lehetett, méghozzá natív klienssel.

Most azt a -részben szomorú- hírt vagyunk kénytelenek olvasni, hogy a csevegőprogram nem támogatja tovább a BlackBerryt, s ebbe beleértendő az összes OS, így a BlackBerry 10 is. 2016 decemberéig még tart a támogatás, de utána vége…

Beszédes az is ugyanakkor, hogy melyek azok a további platformok, amelyekre szintén nem fejlesztik tovább a Facebook által korábban megvásárolt azonnali üzenetküldőt. Ezek pedig: a Nokia S40 (ami bár nem okostelefon OS, de egy egész kifinomult és okosított platform a „butatelefonok” világában), a ma már roppant elavultnak mondható Symbian S60, valamint az ősrégi Android 2.1, Android 2.2, s ezeken kívül a szintén lassanként matuzsálemnek számító Windows Phone 7.1.

Ez így kb. azt jelenti, hogy ha nem-verbálisan is, de a maguk részéről Zuckerbergék indirekt módon múlt időbe tették a BlackBerry 10-et.

A WhatsApp blog a fenti OS-ek „képességének hiányával” indokolja a lépést, ami enyhén dilettantizmusra utal, legalábbis a BlackBerry 10 kapcsán. S hozzáteszik, hogy ez „nehéz döntés volt” részükről. Minden bizonnyal… A blog ugyanakkor javaslatot is tesz, hogy az érintett júzerek mit tegyenek: váltsanak újabb verziójú OS-t futtató Androidra, Windows telefonra, vagy iPhone-ra.

Hozzá nem értésüket bizonyítja, hogy látszólag fogalmuk sincs arról, amit netszerte evidenciaként tud a mezei BlackBerry felhasználók zöme: a WhatsApp Android változata probléma nélkül fut BlackBerry 10-en, tehát aki ezt az üzenőprogramot kedveli és használja, annak 2016. decembere után sem kell lemondania róla, tehát pont annyira lesznek érintettek ez ügyben, mint pl. a Sailfish felhasználók: semennyire. Ennyit a BlackBerry 10 „képességeinek hiányáról”.

Csókoltatjuk a WhatsApp legénységét!

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F